Haastattelut

Pale Honey - nimi mieleen, jos cool ruotsalaisten naisten rock on juttusi

Pale Honey alkoi tehdä musiikkia omaksi huvikseen. Oma huvi kelpaa kahden albumin jälkeen myös muille: Nelly Daltreyn ja Tuva Lodmarkin duo on päässyt keikoille jo muun muassa Lontooseen, Reykjavikiin sekä kahdesti myös Helsinkiin. Anakonda.fi tapasi duon Kulttuuritalon pukuhuoneessa.

Haloo Helsinki, onko teillä sama tuska kuin Cheekillä? - Katso videohaastattelu

Haloo Helsinki! on välivuotensa jälkeen tullut takaisin monella rintamalla ja ottanut paikkansa yhtenä Suomen suosituimmista bändeistä. Anakonda.fi kysyi huolestuttaako bändiä, miten kasvaa jatkossa?

"Tatuoitu ja turvallinen" Samae Koskinen teki kesäbiisin: Aurinko, ystävä ja kaljaa

Hyvää keskikesän juhlaa! Anakonda.fi toivottaa sitä jakamalla Samae Koskisen mietteitä - ja kappaleen Aurinko, ystävä ja kaljaa. Sen kesäisempi ei biisi voi olla!

Foo Fightersin Dave Grohl Anakonda.fi:lle: "Uusi video on vastakohta Nirvanan hitille"

Suomessa esiintyvän Foo Fightersin voimamies Dave Grohl ohjasi yhtyeen uuden videon Run. Hän kertoo nyt Anakonda.fi:lle videon syntymisen taustat - ja linkin vanhan bändinsä Nirvanan klassikkovideoon.

"Synkemmistä biiseistä mennään iloisempia kohti" - Kuuntele Jannan uusi

Mitä jos on Jannan uusi biisi, joka enteilee syksyllä julkaistavaa uutta albumia. Anakonda.fi jakaa kappaleen ja Jannan kommentit siitä.

Dumari taas Kalliossa - "Ei ihan salonkikelpoinen"

Hannu Nurmio lähti Kalliosta, mutta Dumari ei. Anakonda.fi tapasi Tuomari Nurmion, jonka Dumarillumarei on kevään kovimpia kotimaisia levyjä - ja kaikuja Kallion kaupunginosasta.

Eläkeläiset -yhtyeen levyllä noin 150 vierailijaa! - Katso lista: Vesala, Tuisku, Tähkä...

Anakonda.fi kunnioittaa paitsi Eläkeläiset -yhtyeen pitkää uraa ja upeaa Tom of Finland -henkistä levykantta, myös sitä, että Humppa of Finland -levyllä on peräti 150 vierailijaa. Mutta mitä ihmettä he kaikki tekevätkään?

Biffy Clyron rumpali runollisena:"Tuskin maltan odottaa heittäytymistä käsivarsillenne!"

Skotlantilaisyhtye Biffy Clyro on vireän keikkaviikon perjantaihuipentuma. Anakonda.fi tavoitti Helsinkiin saapuvan bändin rumpalin, joka intoutui paitsi kaunopuheiseen, myös poliittiseen haastatteluun.

Janna levytti lohtubiisin, kuuntele - "Kaikesta selviää"

Laulaja Janna tarjoaa esimakua ensi vuonna julkaistavalta albumiltaan. Hän kertoo Anakonda.fi:lle Anna mä puhallan -biisin taustat.

"Blues Brothersiin ei kyllästy koskaan"

Blues Brothers Band esiintyy Helsingissä mukanaan kuvan legendaariset muusikot, kitaristi Steve Cropper ja saksofonisti Lou Marini. Marini kertoi keikan aattona Anakonda.fi:lle Blues Brothersin kasvamisesta kriitikkojen väheksymästä leffasta kulttihitiksi ja lopulta klassikoksi.

Paula Vesala Anakondalle: "Olen kirjoittanut biisejä niin kauan kuin muistan"

Leffarooleja, sooloura, esikoisalbumi kesän kestoykkönen... Paula Vesala on esillä monessa, juuri nyt myös Juha Vainio -palkinnon voittajana. Anakonda.fi tavoitti merkittävän sanoittajan.

Iiro Rantala, onko musiikillasi mitään rajaa?

Iiro Rantalalle musiikki tarjoaa jatkuvasti mahdollisuuksia uusien cocktailien sekoittamiseen.

Hymyä, Pori Jazz, olen vihdoin Suomessa! - Lue Sealin haastattelu

Pori Jazzin lauantain pääesiintyjä on ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä Seal. Lue Anakonda.fi:stä hänen kommenttejaan uusiutumisestaan ja musiikkibisneksen mullistuksesta.

Miksi Red Hot Chili Peppersin rumpalilla on Jokerien pelipaita?

Siksi, koska Anakonda.fi vei lätkähullulle maalivahdille sen lahjaksi. Lue Chad Smithin haastattelu ja kuuntele Red Hot Chili Peppersin uusi levy The Getaway.

Steve Vai Anakonda.fi:lle: "Lapsena ajattelin, että kitara on saavuttamaton"

Steve Vai eräs maailman ihailluimpia kitaristeja. Suomen-konsertin aattona Anakonda.fi:lle myöntämässään haastattelussa hän kertoo lapsuutensa rimakauhusta - ja siitä, miten nauttii soittamisesta nykyisin paineitta.

Ismo Alanko:"Rentun ruusu on lohduton laulu"

Ismo Alanko on levyttänyt oman version Irwin Goodmanin Rentun Ruususta. Anakonda.fi:n haastattelussa Alanko kertoo myös hänen musiikkinsa innoittamasta taidenäyttelystä ja parhaillaan käynnissä olevasta kiertueesta.

Samu Haber:"Ei ole sattumaa, että kiertue päättyy ennen välieriä"

Sunrise Avenue esiintyi Helsingin jäähallissa ison orkesterin kanssa. Anakonda.fi haastatteli laulaja Samu Haberia, jonka iloitsee paitsi alkavasta kiertueesta, myös siitä, että Liigan pudotuspelit huipentuvat vasta heidän keikkojensa jälkeen.

Steve Lukather Anakondalle: "Nuoriso ei naura Totolle enää"

Suomessa esiintyvä Toto on muusikoiden suosikkiyhtye, mutta nykyisin yhtye kelpaa kitaristi Steve Lukatherin mukaan myös nuoren polven musiikintekijöille. Anakonda.fi haastatteli Lukatheria ja sai kuulla yhteistyöstä muun muassa Skrillexin kanssa.

Kauko Röyhkä:"TV vain pilaisi huonon maineeni!"

Kauko Röyhkältä on tullut uusi levy uuden kokoonpanon Röyhkä / Inginmaa / Hypnomen kanssa. Anakonda.fi haastatteli Röyhkää paitsi levystä, myös hänen pitkästä urastaan ylipäätään - sekä mahdollisesta tv-urasta ja Suomen tilasta.

Haastattelussa klassikkolevyn tuottaja:"Bowie lauloi Ziggy Stardustin kerralla sisään"

David Bowien levytyssopimus edellytti 1970-luvun alussa levyjulkaisua puolen vuoden välein. Näin muistelee Bowien kanssa tuolloin työskennellyt englantilaistuottaja Ken Scott, joka tuotti muun muassa The Rise and fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars -klassikkoalbumin. Anakonda.fi julkaisee nyt Pasi Kostiaisen neljä vuotta sitten tekemän Scott -haastattelun.

Alice Cooper vihjaa Anakondalle:"Guns N` Roses palaa yhteen!"

Pitkään jatkuneet huhut saavat pian vahvistuksen, jos nettitietoja ja rocklegenda Alice Cooperin haastattelussa antamaa vihjausta on uskominen: Guns N` Roses palaa kiertueelle kuuluisalla kokoonpanollaan.

Bo Kaspers Orkester - "Vain elämää antoi uuden kipinän"

Luulitko jo tuntevasi Bo Kaspers Orkesterin? Niin luulivat yhtyeen jäsenetkin ja kaipasivat pari vuotta sitten uutta potkua bändin pyörittämiseen. Anakonda.fi:n haastattelussa Bo Sundström ja Michael Malmgren kertovat siitä, miten muiden artistien arvostus tv-ohjelmassa antoi bändille uuden näkökulman.

Kuuntele Paula Vesalan uusi biisi - "Nautin itselleni kirjoittamisesta"

Jennien, jonnien ja sannien jatkoksi ei tullut vielä yhtä Paulaa, vaan soolourallaan Paula Vesala ja Vesala. Anakonda.fi tapasi hänet Helsingissä, vaikka koti ja opinnot ovat Yhdysvalloissa.

Steve Harris, montako tuoppia olet juonut Iron Maidenin omaa olutta?

Book of Souls on Iron Maidenin odotettu, dramaattisesti syntynyt uusi albumi. Anakonda.fi tavoitti yhtyeen pääsäveltäjän, basisti Steve Harrisin ja kysyi paitsi levynteosta ja laulaja Bruce Dickinsonin sairastumisesta, myös basistin omasta panoksesta Trooper -oluen kymmenen miljoonan tuopin myymiseen.

Flow -esiintyjä Years & Years Anakondalle: "Lordi on kaikkien aikojen viisusuosikkini!"

Helsingin Flow Festivalille odotetaan viikonvaihteessa peräti 70 000 kävijää. Anakonda.fi tavoitti haastatteluun yhden esiintyjän, kovassa nousussa olevan brittibändi Years & Yearsin kosketinsoittaja Emre Türkmenin, vanhan Lordi-fanin.

Santa Cruzin heinäkuu huipentuu: Kotkan Meripäivät, keikat AC/DC:n ja Scorpionsin lämmittelijänä

Santa Cruz pääsee esittelemään itsensä seuraavien kahden viikon aikana kymmenille tuhansille uusille kuulijoille. Helsinkiläisyhtyeen laulaja-kitaristi Arttu "Archie Cruz" Kuosmanen kertoo Anakonda.fi:n haastattelussa, että sama on jo koettu ulkomailla moneen kertaan.

Scorpionsin Mersu-saattue saapuu taas Suomeen - "Miljoonarockissa järjestäjätkin olivat faneja!"

Scorpions on esiintynyt Suomessa jo parikymmentä kertaa! Anakonda.fi kysyi laulaja Klaus Meineltä, miltä suomalainen meininki näyttää täällä neljällä vuosikymmenellä vierailleesta legendasta.

Mikä on soolo- ja Popeda-Paten ero? Hurma ja katumus, pikkutakki ja hihaton paita

Pate Mustajärvi on keskiviikkona harvinaisella soolokeikalla Oulussa. Anakonda.fi:n haastattelussa hän kertoo isoisistä ja lapsenlapsista, jotka tulevat keikoille - ja hihanmittaisesta erosta soolo- ja Popeda-Paten välillä.

Jyrki69 tuo The69Catsin kiertueelle - Rockabilly palaa Suomeen!

Kun bändissä on soittajia Crampsistä, Lords of The New Churchistä - ja The 69 Eyesistä, voidaan puhua superbändistä. Jyrki69 ei puhu, vaan touhuaa: The69Cats on kiertänyt Yhdysvaltoja jo pari vuotta ja rundannut Euroopassakin, elokuussa on Suomen-kiertueen vuoro. Anakonda.fi:n haastattelussa laulaja kertoo tämän bändin - ja The69Eyesin kuulumiset.

Musen Matthew Bellamy Anakondalle:"Tästä on kyse uudessa levyssämme"

Keskiviikkona Seinäjoen Provinssirockissa esiintyvän Musen laulaja Matthew Bellamy kertoo Anakonda.fi:n lukijoille, miten Drones -albumin sanoitukset tulisi käsittää.

Sivut