Anakonda.fi:n joulukalenteri 10/24 - J. Karjalaisen paluu

Anakonda.fi tarjoaa joulukalenterinaan valikoiman vuoden 2018 kiinnostavimpia musiikkivideoita. J. Karjalaisen Sä kuljetat mua -kappaleesta on Tero Ahosen ja Juha Ilmari Laineen käsissä syntynyt todella persoonallinen video.

On aina tapaus, kun J. Karjalainen muutaman vuoden välein julkaisee uuden albumin. Sä kuljetat mua toi nyt valoa syksyyn - vasta vuosikymmenen kolmantena Karjalaisen bändilevynä. Levyn nimikappale soi myös levyn avausraitana - ja sen rajoitetun, 500 kappaleen painoksen valkoinen vinyyli sopii hyvin johdatukseksi albumin unenomaiseen tunnelmaan. 

Karjalainen itse ei pahemmin pr-kuvissa tai -videoissa viihdy, joten Ahosen ja Laineen kuvaama ja leikkaama video on mainio kompromissi - eiväthän artistit muutenkaan aina videoissa esiinny kasvoillaan. Ja Karjalaiselta sentään saatiin video julkaistua, kun monet tämän vuoden nimekkäät ja isoa suosiota nauttivat artistit ja yhtyeeet jättivät videot julkaisematta. Videoita eivät tehneet uusista, paljon huomiota saaneista biiseistään sen enempää Pyhimys, Atomirotta, Yona, Ville Valo & Agents kuin Anssi Kelakaan.

Anakonda.fi:n joulukalenterin kymmenes luukku aukeaa tästä: 

Jos video ei näy, sen voi katsoa myös tästä.

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen