Anakonda.fi:n joulukalenteri 4/24 - Kekseliäs video, hauska biisi

Anakonda.fi tarjoaa joulukalenterinaan valikoiman vuoden 2018 kiinnostavimpia musiikkivideoita. Prinssi Jusufin Mitä mä oisinkaan on persoonallinen musiikkivideo, jossa pääosassa ovat Barbie ja Ken.

Mitä on musta musiikki Suomessa vuonna 2018? Mitä on musta musiikki ylipäätään? Jälkimmäistä keskustelua on käyty paljon sen jälkeen, kun hawaijilaisen Bruno Marsin Grammy -palkinto nostatti kulmakarvoja - oliko hän sopiva artisti voittamaan afroamerikkalaisen musiikin palkinnon? Vai oliko kyse kulttuurisesta omimisesta?

Ja missä nuo rajat sitten kulkevat? Saako Eminem räpätä? Vai onko hänen musiikkinsa nimenomaan valkoista rockia 2000-luvun tapaan?

Prinssi Jusufin kaltaiset artistit onneksi käyttävät luovuttaan ja energiaansa tekemiseen, eivät niinkään näiden asioiden pohtimiseen - ainakaan julkisesti. Vuosaaressa kasvaneen, etiopialaissyntyisen Prinssi Jusufin, 27, Mitä mä oisinkaan on videota myöten kiinnostava suomalainen r`n`b -teos. Videon kuvituksena nähdään pieni lapsi leikkimässä laulun tarinan mukaisesti parisuhdeleikkiä - nukeilla. Välillä muun muassa Ylen TV2:n Mamu - Suomi - Mamu -ohjelmasta tuttu nähdään lähikuvassa laulamassa.

Anakonda.fi:n joulukalenterin neljäs luukku aukeaa tästä:

Jos video ei näy, sen voi katsoa tästä.

Teksti: Pasi Kostiainen, kuva: kuvakaappaus videosta