Sami Hedberg pudotti painoaan 18 kiloa - Katso kuvat ennen ja jälkeen treenin

Sami Hedberg treenaa monta kertaa viikossa. Tavoite on kova: olla alle satakiloinen ja elämänsä kunnossa heinäkuun Pullukka -puolimaratonilla. Anakonda.fi alkaa seurata Hedbergin harjoittelua.

2015 on stand up -koomikko Sami Hedbergille numeroiden vuosi.

365 on hänen keikkojensa määrä. Hedberg julisti joulukuussa, että tekee tänä vuonna peräti 365 keikkaa. Niistä 320 on jo keikkakalenterissa ja loppujen runsaan 40 esiintymisen hän uskoo kyllä järjestyvän.

100 on puolestaan Hedbergin painon haamuraja. Sitä hän ei aio 11. heinäkuuta ylittää vaan alittaa. 190-senttinen koomikko julisti keikkalupauksensa yhteydessä vetävänsä itsensä keikkakuntoon ja juoksukuntoon. Ja hänen käsityksensä mukaan se merkitsee rajua painonpudotusta: treenaamisen aloituspaino 128 kiloa huvetkoon alle sataan!

"Marraskuusta asti on treenejä vedetty. 17, melkein 18 kiloa painoa on lähtenyt. On se aika huima homma. Ruokavalio on muuttunut. Unenlaatu on parantunut. Enemmän energiaa on tullut. Yleinen virkeystila on parantunut", hän kertoo Anakonda.fille.

Anakonda.fi seuraa toukokuusta heinäkuuhun Hedbergin kuntoremonttia. Tähän mennessä paino on siis pudonnut sekä kunto kohentunut - ja elämänlaatu parantunut siinä samalla.

Tällä hetkellä painoa on vielä 110 kiloa, joten määränpäähän on vielä matkaa. Sitä Hedberg tavoittelee treenaten personal trainerinsa Tomi Kokon kanssa kuntosalilla yhdestä kolmeen kertaan viikossa ja juosten lenkkejä.

Epäsäännöllinen työ asettaa kuntoilulle kovat vaatimukset. Keikkareissuihin mahtuu matkustamista ja kaksi esiintymistä valmistautumisineen päivässä. Kun edes kuusi tuntia yrittää yössä nukkuakin, niin treenaamiselle jää varsin vähän aikaa.

"Lenkille pitäisi lähteä seitsemältä aamulla. Se on välillä tosi vaikeaa", Hedberg tunnustaa.

Mutta miten laihtuminen on vaikuttanut vitseihin? Se selviää oheisesta videohaastattelusta.

Fakta: Pullukka Run Vierumäellä, lisätietoja pullukka.fi

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen, pääkuvassa Sami Hedberg ennen treeniä, toisessa sen jälkeen.