Anakonda.fi:n joulukalenteri 3/24 - Vuoden kaunein pop-biisi?

Anakonda.fi tarjoaa joulukalenterinaan valikoiman vuoden 2018 kiinnostavimpia musiikkivideoita. Jonathan Wilson vie kolmannen luukun takaa löytyvällä aurinkoisella kappaleellaan Kaliforniaan ja ajattoman kauniin, melodisen kitarapopin pariin.

Makuasioitahan nämä, mutta Jonathan Wilsonin There`s A Light on yksi vuoden parhaita biisejä Anakonda.fi:n mielestä.

Biisin melodia ja poljento ovat vastustamattomia, Wilsonin ääni on miellyttävä - ja kokonaisuus Japanissa tehtyine videoineen olisi voitu tehdä samanlaisena vuosikymmeniä sitten.

Juuri vintage -tyylitajustaan Wilson, 43, on tunnettu. Hänen Los Angelesin Echo Parkissa sijaitsevassa, vanhoja analogisia äänityslaitteita sisältävässä studiossaan ovat vierailleet levyttämässä muun muassa monet ajattomuuden tenhoa tavoittelevat indie-popin ja -rockin nykysankarit, muun muassa Conor Oberst, Father John Misty ja Bonnie "Prince" Paul ja tuottajana hän oli mukana tekemässä myös Glen Campbellin viimeistä albumia. Lisäksi Wilson on tehnyt yhteistyötä muun muassa Erykah Badun, Jackson Brownen ja Crosby, Stills & Nashin kanssa.

Suomessa Wilson esiintyi elokuussa Roger Watersin yhtyeessä. Siinä hän jopa varasti ajoittain show`n, sillä Wilsonin tehtävä oli David Gilmourin kitara- ja lauluosuuksien hoitaminen Watersin esittämissä Pink Floyd -klassikoissa. Wilson tuotti myös Watersin viimevuotisen albumin Is This The Life You Really Want?

Menneisyyden tuntija ja aktiivinen yhteistyöartisti Wilson siis tosiaan on, mutta hän on myös aktiivinen artisti. There`s A Light julkaistiin maaliskuussa ilmestyneen Wilsonin kolmannen Rare Birds -albumin osana maaliskuussa. Hieno biisi, hieno levy!

Avaa Anakonda.fi:n joulukalenterin kolmas luukku tästä:

Jos video ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Teksti: Pasi Kostiainen, kuva: kuvakaappaus videosta