Näin hoitaa merikotka poikasiaan juuri nyt - linkki pesäkameraan

Kun kissavideot ja reality-tv eivät riitä: katso livekuvaa virolaisesta merikotkan pesästä. Anakonda.fi jakaa linkin sinne ja muihin kiinnostaviin luontokameroihin.

Kevät on luontoharrastajalle kepeän askeleen ja jatkuvien havaintojen aikaa. Uutta nähtävää tulee päivittäin, siihen tahtiin, että asialle syvemmin vihkiytymätönkin sen huomaa.

Aktiivisille lintujen bongaajille ja lähes kenelle tahansa on suunnattu pesäkamera, joka kuvaa hämmästyttävän tarkalla kuvalla merikotkan pesää Virossa. Maisema on jylhä ja ajoitus mitä kiinnostavin: pesässä on tätä kirjoittaessa kaksi kuoritunutta poikasta ja yksi ehjä muna. Emo sekä hautoo että ruokkii jo kuorituneita poikasia, välillä myös uros lennähtää paikalle.

Anakonda.fi varoittaa: vaikka kotka istuu välillä pitkiä aikoja hautoen eikä mitään tunnu tapahtuvan, kameran livekuva on erittäin koukuttava. Jos saat sen toiselle näytölle, pystyt ehkä tekemään muutakin tuijottamaan kotkan elämää tästä linkistä.

Ja kun alkuun pääsee, niin antaa mennä vaan: vastaavia kameroita löytyy näin keväällä ja kesällä muitakin - ja jos merikotkan elämä kiinnostaa, sitä voi seurata muun muassa muutamiin yksilöihin Suomessa asennettujen satelliittipaikantimien avulla.

Tässä Anakonda.fi:n vinkkejä:

Lehtopöllön pönttö, jonka elämää pääsee tarkkailemaan keväällä ja kesällä tästä. Kuvaa sekä sisältä pöntöstä että sen suuaukolta. Pönttö sijaitsee Virossa.

Satelliittipaikantimen kanssa elävien merikotkien esittely ja heidän liikkeidensä seurantaa kartalla löytyy luomus.fi -sivulta.

Jos lintuharrastus vie tämän jutun ja näiden livekuvien ansiosta mukanaan, lisätietoa ja -linkkejä löytyy Birdlife.fi -sivulta.