Nettiauto.comissa myydään kiisteltyä klassikkoa - "Molempien merkkien huonot puolet!"

Maserati on ihailtu italialainen luksus-brändi ja Chrysler amerikkalainen kansanautomerkki. Runsaan vuoden ajan merkeillä oli kuitenkin yhteinen malli. Anakonda.fi löysi Nettiauto.comista myynti-ilmoituksen, jonka mukaan Suomessa on nyt myytävänä harvinaiseksi jäänyt Maserati TC.

Maserati TC ei taatusti ole tullut kovin usein vastaan Suomen teillä. Tuskin juuri missään muuallakaan, ainakaan viime aikoina. Mallia tehtiin loppuvuodesta 1989 vuoden 1990 Italian Milanossa, liukuhihnalta putkahti kaikkiaan 7300 autoa.

Urheilullinen kaksiovinen automalli on esimerkki siitä, että isossakin bisneksessä merkitsevät henkilökohtaiset suhteet: Chryslerin johtajana Yhdysvalloissa toiminut italialaissukuinen Lee Iacocca ja Maseratia Italiassa vetänyt Alejandro De Tomaso halusivat tehdä jotain yhdessä. Maseratin toimintaan tarvittiin ihan kaunistelematta massia, mielikuvaan Chrysler -merkistä haluttiin puolestaan ytyä italialaisesta mausteesta.

Syntyi Maserati TC, tunnettu myös nimellä Chrysler TC by Maserati. 2,2 -litraisella koneella varustettu periaatteessa viidelle, mukavasti kahdelle hengelle tarkoitettu avoauto, jonka katto irtoaa ajanoloon tyypillisesti vain "manuaalisesti".

Kuten monet uranuurtajat, myös tämä italialais-amerikkalainen auto kohtasi kritiikkiä.

Pulizer -palkitut toimittajat Paul Ingrassia ja Joseph B. White kirjoittivat teoksessaan Comeback: The Fall & Rose of the American Automobile Industry (1995), että yhdistäessään Maseratin korin ja Chryslerin moottorin samaan pakettiin laitettiin "huonoimmat puolet molemmista".

Maserati TC:tä kritisoitiin myös siitä, että se oli liian samankaltainen kuin paljon edullisempi, mutta kovin samanlainen Chrysler LeBaron. Myös kilpailijoiden kanssa oli haasteita: Maseratin sai vuosina 1989-1991 Yhdysvalloissa hintaan 33 000 - 37 000 dollaria, kun vastaavan Buick Reattan sai ajaa liikkeestä ulos allekirjoitettuaan kauppasopimuksen noin 15 000 dollaria edullisempaan hintaan.

Ymmärtäjiäkin kuitenkin löytyy. Eräs entinen omistaja ylistää "TC:tä" nettiarviossaan vuolaasti:

"Olen nauttinut useista eksoottisista autoista vuosien varrella: Ferrareista, Maserateista, Lotista (Lotuksista ?), AMG:stä, Astoneista ja Cobrista - ja uskon vakaasti, että TC on yksi parhaimmista."

Nettiauto.comin ilmoituksen mukaan Maserati TC vuodelta 1989 on nyt myynnissä Iin Autoimportissa. Hintapyyntö on 6 990 euroa.

Lue myös

Nyt on BMW:n myyntiteksti kohdallaan:"Insinööritaidon mestariteos korskuu kuin kiimainen saksanhirvi!"

Nettihitti: Toyota Corollan myynti-ilmoitus - "Pyssyy kynnenaluset puhtaina!"

Nettihitti: Nyt myydään Lapissa prätkää -"Vessanpöntön valakia seriffi-Honda!"