Nettihitti: Toyota Corolla -ilmoitus - "Pyssyy kynnenaluset puhtaana!"

Nettiauto.comin ilmoitus Lapissa myytävänä olevasta vuoden 1989 Toyota Corollasta on tämän viikon nettihitti.

Kun käyttöauto on 26-vuotias, sen myynti-ilmoitusta ei suositussa Nettiauto.comissakaan hakata auki jatkuvalla syötöllä. Paitsi tällä kertaa, kun Inarissa on kaupan Toyota Corolla vuodelta 1988, 1,6-litran TwinCam -moottorilla varustettu, ilmoituksen mukaan 361 000 kilometriä ajettu Jubilee -malli. Nettihitiksi 750 euron hintaan myytävä auto on noussut pitkän ja perusteellisen, auton kuntoa ja ominaisuuksia hauskasti murteella mainostavan "Lisätiedot" -tekstin ansiosta.

Yksityinen myyjä Joni Maununen kertoo Corollasta, että "ei ole mittää vikkaa, muuta ku että päältäpäin on jo vähän aika patinoinu tätä mutkasten teitten väsymätöntä kiertäjää."

Miksi Maununen sitten autonsa myy, jos se on niin mainio kuin hän antaa ymmärtää? Selitys löytyy ilmoituksen mukaan luotettavasta Toyota -laadusta, se kun pitää omistajan vallan toimettomana:

"Meinaa vaan tässä pitkästyä ku pyssyy kynnenaluset puhtaana ku eihä nämät tämän mallin Corollat tarvi ku ajjaa eikä tarvi pestä niin pitää laittaa joku harrastemallinen auto niin pääsee ruuvaamaan. (Saksalainen)"

Entä vikoja? Eikö tuon ikäisessä ja noin paljon ajetussa japanilaisessakin autossa kuitenkin murhe jos toinenkin? No eipä ole, jos on Maunusta uskominen:

"Kaikki pellaa. Kuitenki joku kirkiisi soittaa ja kysyy niin lue ensin nämä;

Pyyhkijät, pellaa. On tihkumallia, nopiaa ja helevetin kyytiä vispottavaa mallia. Pyyhkijänsulat on hyvässä synkronissa ja ei kitise eikä kihinuta.

Puhallin, pellaa. Joka noppeuvella ja puhaltaa kuumaa ja helevetin kuumaa. Seksihelteilläki seleviää ku vääntelee vintikoita auki kelin ja vauhin mukkaan.

Moottori, pellaa tietenki. Ei syö öljyä, pellaa kaikilla maailman pensoilla eikä puhaltele sinistä ja käypii ko käkikello. Tasatunnein karjahtelee.

On ni hiljanen ja siisti käynnilleen että pittää välillä kielellä kokkeilla pakosarjasta että onko se etes käynissä.

Vaihelaatikko ja kytkin, pellaa. Ei ees rusaha kakkonen ninku joissaki nuorisomallin Corolloissa joskus käy, nehän lyö pykälää vaihtaessa kynsille ninku ylitarkka naaraspuolinen kirstunsa vartija baarin tiskillä valomerkin jäläkeen.

Ei ruspota vetonivelet eikä muutenkaan kuulu mittään ylimäärästä kilkettä vaikka huonompaaki keinoa laskettelee."

 

Myyntipuhe näyttää tehonneen. Maununen kirjoittaa lopuksi, että "auto on tällä hetkellä varattu, minä en".

Ilmoitus löytyy kokonaisuudessaan Nettiauto.comista.