Laulun tarina: The Queen: The Show Must Go On - Tarina vaikeuksien kohtaamisesta

Freddie Mercury tiesi kuolevansa levyttäessään yhtyeensä The Queenin kanssa kappaleen The Show Must Go On. Anakonda.fi kertoo nyt tarinan kappaleesta, joka kuvaa vaikeuksien kohtaamista.

Freddie Mercury kuoli 45-vuotiaana marraskuussa 1991. Kuusi viikkoa ennen hänen kuolemaansa julkaistiin singlenä kappale The Show Must Go On.

"Olen aina pitänyt kappaletta tärkeänä, koska se käsittelee asioita, joista oli vaikea puhua. Mutta musiikin keinoin saatoimme tehdä sen", The Queenin kitaristi Brian May sanoi Guitaristin haastattelussa vuonna 1994.

Queenin tapauksessa vaikea asia oli Mercuryn sairaus. Hänellä oli aids, joka oli raunioittanut terveyden jo levytyksen aikaan vuonna 1990. May epäili, ettei Mercury jaksa laulaa vaativaa kappaletta.

"Hän vastasi: ´I´ll fucking do it, darling´, joi lasisillisen vodkaa ja teki laulusta selvää jälkeä, suorastaan repi sen kappaleiksi", May kuvaili Mercuryn suoritusta Rolling Stonelle.

Queenilta on julkaistu monta levyä Mercuryn aikaisia arkistojen aarteita laulajan kuoleman jälkeen. Mutta The Show Must Go On on Queenin viimeisen, Mercuryn eläessä suunnitellun albumin Innuendon viimeinen kappale. Ei liene liioiteltua ajatella, että biisiä voi pitää laulajan jäähyväislauluna, rohkaisuna jälkeenjääville.

The Show Must Go On on Queenin tunnetuimpia kappaleita, miljoonat ihmiset ovat hakeneet siitä lohtua ja voimaa omien menetystensä äärellä. Freddie Mercurylle kappale oli kuitenkin hyvin henkilökohtainen.

"Minulle kaikkien henkilökohtaisin rivi on: 'My make-up may be flaking but my smile still stays on.' Se oli niin totta. Oli Freddie kuinka sairas tahansa, hän ei koskaan kitissyt kenellekään tai vaatinut sympatiaa. Kyseessä oli hänen taistelunsa, ei kenenkään muun", Mercuryn elämänkumppani Jim Hutton kommentoi kirjassaan Mercury and Me.

 

kuvassa Freddie Mercuryn patsas Sveitsin Montreuxissa, kuva: Bernd Brägelmann

Lue lisää Laulun tarinat -sarjan juttuja Anakonda.fi:stä:

Laulun tarina: Olavi Virta: Hopeinen kuu - Legendan klassikko syntyi uran loppusuoralla

Laulun tarina: Hozier: Take Me Church - Kelpaa äijille ja teinille

Laulun tarina: Bronski Beat: Smalltown Boy - Ahdasmielisyyden kuvauksesta tuli pop-hitti

Laulun tarina: The Handsome Family: Far From Any Road - True Detectiven tunnarin esittää pariskunta

Laulun tarina: David Bowie: Space Oddity - Apollo 11 lensi kuuhun, Bowie "kaupallistui"

Laulun tarina: U2: New Year`s Day - Kiihkeästi rakkaudesta - ja Puolan solidaarisuus -liikkeestä