Laulun tarina: The Handsome Family: Far From Any Road - True Detectiven tunnarin esittää pariskunta

Kun sen kuulee kerran, sen tahtoo kuulla jokaisen jakson aluksi: True Detectiven tunnarin Far From Any Road. Anakonda.fin juttusarja Laulun tarina kertoo tv:stä tutun kappaleen esittäjän olevan chicagolainen pariskunta. Mukana Spotify -linkki biisiin.

True Detectiven alkutekstien kuvitus ja ennen kaikkea musiikki johdattavat tehokkaasti tv-sarjan tunnelmaan. Syvä miehen ääni, akustinen kitara, trumpetit, yksinkertaisesti kurnuttavat perkussiot ja kertosäettä tehostavat trumpetit... Katsoja - oikeastaan kuulija - on saman tien Yhdysvaltain Louisianassa. Osavaltiossa, jota tämä HBO:n puhkikehuttu sarja kuvaa kuumaksi ahdasmielisen uskonnollisuuden ja syrjäytyneiden rikollisuuden tyyssijaksi.

Tunnuskappaleen imukykyä voi verrata Julee Cruisen legendaariseen Falling -esitykseen Twin Peaksin aluksi - sen kuultuaan uskoi agentti Cooperin unimaailman todeksi. Tai Sopranosin tunnarina kuultuun Alabama 3:n modernisoituun bluesiin Woke up This Morningiin, joka kuljetti kuin Amerikan-auton nahkaistuimella New Jerseyn mafiakuvioihin.

True Detectiven tunnari on The Handsome Familyn kappale Far From Any Road. Sen voi kuunnella oheisen Spotify -linkin kautta.

The Handsome Familyn perusti chicagolainen pariskunta Brett ja Rennie Sparks vuonna 1993. Nettitietojen mukaan he asuvat nykyisin Albuquerquessa New Mexicossa.

Vaihtoehtokantriksi ja "murhaballadeiksi" musiikkinsa määrittelevän bändin albumeja on julkaistu kymmenen. Far From Any Road löytyy vuonna 2003 julkaistulta levyltä Singing Bones. Se kuvaa hyvin Handsome Familyn ajatonta musiikillista linjaa, jossa yhdistyy perinteisten instrumenttien käyttö ja kantrille tyypilliseen tarinankerrontaan mausteiksi otettu gootti-estetiikka, kummitusjutut murhineen ja makaaberine yksityiskohtineen.

True Detectiven tunnariksi kappaleen valitsi sarjan musiikillinen johtaja, ansioitunut amerikkalaismuusikko ja juurimusiikin asiantuntija T-Bone Burnett. 

Rennie Sparksin HitFixille antaman haastattelun mukaan ihmiset eivät tahdo uskoa, kun hän sanoo kappaleen olevan vanha. Biisi kun tavoittaa useimpien kommentoijien mukaan täydellisesti tv-sarjan kolkon kiehtovan tunnelman.

"He luulevat minun valehtelevan", hän kertoo.

"Ehkä aika on todellakin tasainen ympyrä. Ehkä on nähtävä paljon pimeyttä nähdäkseen vähän valoa. Olemme viettäneet 20 vuotta outsider -bändissä etsien korvia, jotka kuulisivat meidät."

FAKTA: Yle esittää True Detectiven TV2:ssa kaksi jaksoa kerrallaan joka perjantai klo 21 alkaen. Yle Areenaan kaksi uutta jaksoa ilmestyy nähtäväksi joka torstai.

Lue myös:

Laulun tarina: U2: New Year`s Day - Kiihkeästi rakkaudesta - ja Puolan solidaarisuus -liikkeestä

Laulun tarina: David Bowie: Space Oddity - Apollo 11 lensi kuuhun, Bowie "kaupallistui"

Isä ammattitappaja, vaimo malli... - Katso faktat True Detective -sarjan tähdistä