Nostalgia

Etta James, 80 vuotta syntymästä - Kuuntele, miten rajusti hän lauloi 23-vuotiaana - ja miten viimeisellä levyllä Guns N`Rosesia!

Soul- ja blues -laulaja Etta James syntyi 25. tammikuuta 1938. Anakonda.fi muistaa kahta ääripäätä sielukkaan tulkitsijan uralta.

30 vuotta sitten Michael Jackson oli Bad - Miten levy otettiin vastaan 1987?

Michael Jackson julkaisi 30 vuotta sitten seuraajan klassikkolevylleen Thriller. Anakonda.fi julkaisee 30 vuoden takaisen kritiikin parhaita paloja - ja mykistävät listasijoitukset.

Tästä mallia viisuesiintymiseen! - Riki Sorsa: Reggae OK, 1981

Euroviisujen aikana moni muistelee suomalaisten klasikkoedustajia. Anakonda.fi jakaa vuosi sitten kuolleen Riki Sorsan tähtihetken Dublinissa.

J. Karjalainen Yhtyeineen: Tähtilampun alla - Hittilevy on 25-vuotias!

Kun Tähtilampun alla -levy julkaistiin huhtikuussa 1992, J. Karjalainen oli jo kokenut, uusiutumiskykynsä osoittanut artisti. Anakonda.fi kertoo klassikkolevyn tarinan.

"Miehet lounaalla" - näin klassikkokuva otettiin - Katso Timen dokumentti

Anakonda.fi jakaa yhdysvaltalaismedia Timen viisiminuuttisen dokumentin tutusta aiheesta: Miehet lounaalla eli kuinka amerikkalaiset rakennustyöläiset viettivät ruokahetken pilvenpiirtäjiä tehdessään.

Näin 40 vuotta sitten! Leijonat kaatoi Ruotsin Kananda Cupissa 1976 - katso videokooste

Suomi - Ruotsi vastakkain tärkeässä lätkämatsissa, taas. Anakonda.fi kaivaa otteluun sopivaa myötätuulta 40 vuoden takaisella videolla.

Peter Gabriel: Sledgehammer - USA:n listaykkönen 30 vuotta sitten

Peter Gabriel osoitti 30 vuotta sitten, että kunnianhimoinen musiikki voi myös olla suosittua. Anakonda.fi jakaa Sledgehammer -hitin uraauurtavan videon, joka oli aikanaan MTV:n eniten näytetty musiikkivideo.

Madonna: Papa Don`t Preach oli listaykkönen 30 vuotta sitten - Hitti muutti kaiken

Madonnan True Blue -albumin ykköshitti näytti suuntaa laulajatähden uralle. Anakonda.fi kertoo miten - ja jakaa klassikko-biisin videon.

Queen on ykkönen, Adele ylhäällä - Katso lista Britannian kaikkien aikojen myydyimmistä levyistä

Britanniassa on listattu myydyimpiä levyjä jo 60 vuoden ajan. Anakonda.fi jakaa legendoja ja yllättävän uusia nimiä sisältävän levyluettelon.

Björn Borg täyttää 60 vuotta - 5 faktaa tennislegendasta, alushousuista lähtien

Björn Borg on yksi kaikkien aikojen tennispelaajista. Anakonda.fi onnittelee 60-vuotiasta legendaa muistelemalla hänen uransa kohokohtia - ja elämänsä erikoisuuksia.

Bob Dylan täyttää 75 - Kuuntele "Jeesus-vuosien" unohdettu mestariteos

Bob Dylan laulaa soulia - tai ainakin lauloi levyllisen vuonna 1979. Anakonda.fi muistelee Dylanin pitkän uran yhtä erikoista käännettä tämän 75- vuotispäivän kunniaksi.

Tina Turner, Bon Jovi, Leonard Cohen... - Ekku Peltomäki hoiti tähtien valot

Ekku Peltomäki tunnetaan paitsi valotaiteilijana, miesmallina ja Aira Samulinin pitkäaikaisena puolisona, myös kansainvälisten konserttivieraiden valojen hoitajana. Anakonda.fi kertoo Peltomäen valotöistä uuden, Tomi Lindblomin kirjoittaman muistelmateoksen mukaan.

Corvette -kolari tuhosi uran 60 vuotta sitten - Jan & Dean haastoi Beach Boysin

Huhtikuun 12. 1966 tapahtui kohtalokas auto-onnettomuus surf-duo Jan & Deanin kannalta: Jan Berry ajoi kolarin, johon kaatui yhtyeen lupaava ura.

Kun lakitekstiäkään ei saanut laulaa - Kiellettyjä lauluja 50-vuotiskonsertissa

M.A. Numminen levytti 1960-luvulla musiikkia, jolta suomalaisia haluttiin suojella. Anakonda.fi linkittää Kiellettyjen laulujen 50-vuotiskonsertin kunniaksi kokoelman, jossa aikanaan kuultiin niin epäsiveellisyyttä, eduskunnan vastaisuutta kuin alkoholimyönteisyyttäkin.

Juicen kuolemasta 10 vuotta - Anna Puu, Paleface ja kumppanit tribuuttikiertueelle

Anna Puu esittää Kaksoiselämää Big Band -sovituksena. Se ja paljon muuta kuullaan, kun UMO ja solistit lähtevät toukokuussa minikiertueelle, joka kunnioittaa Juice Leskisen poikkeuksellista uraa.

10 huikeinta käännösbiisiä - ”Kun näet syntymättömän lapsen silmissään, sä rakastelet naista oikein”

Ennen niitä oli riesaksi asti, nykyisin ei juuri lainkaan - käännösiskelmiä. Anakonda.fi:n Samuli Väänänen valitsi kymmenen kaikkien aikojen "huikeinta" käännösbiisiä, niissä saavat kyytiä niin rockin, heavyn kuin mustanmusiikinkin klassikot.

David Bowie, Johnny Cash, Pink Floyd... - Hotelli Strandin vieraskirja = upea nimmarikokoelma

Hotelli Strand oli vuosina 1988 - 1999 Suomessa vierailleiden muusikkotähtien ja monien muiden merkkihenkilöiden suosituin majoituspaikka. Anakonda.fi tutki hotellin vieraskirjaa ja löysi paljon kiinnostavia henkilöitä.

47 faktaa David Bowiesta - Tiesitkö tämän kaiken?

Ei kaikki, mitä David Bowiesta tulee tietää, mutta paljon. Anakonda.fi käy läpi dramaattisesti juuri levyjulkaisunsa jälkeen kuolleen legendan uran tärkeimmät levyt ensisinkusta lähtien, yhteistyökuviot, vaimot, vaikuttajat ja mediapelin.

Madonnan kohuklassikosta jo 25 vuotta - Katso "rohkeaksi" mainittu video

Justify My Love oli vuonna 1991 Madonnan musiikillinen kurkotus trip hopiin. Biisin videota pidettiin niin rohkeana, että muun muassa Music TV kielsi sen. Anakonda.fi ei kiellä, vaan jakaa. Tuollainen peto oli Madonna 32-vuotiaana!

Muistatko nämä joululaulut? Esittäjät ainakin: U2, Springsteen, Bowie & Crosby - ja Ray Charles

Joulu on ovella - ja tutut laulut soivat. Anakonda.fi muistuttaa neljästä jouluklassikosta, jotka ovat tuoneet juhlakauden tunnelman jo vuosikymmenten ajan eri puolille maailmaa.

Antti Einiö, 80, toi Abban Suomeen ilmaiskeikalle!

Mitä yhteistä on Pink Floydilla, Led Zeppelinillä ja äskettäin Suomessa käyneellä Prodigyllä? Kaikkien niiden Suomen-konsertteja on ollut järjestämässä Antti Einiö. Anakonda.fi onnittelee 80-vuotiasta Einiötä - ja julkaisee hänen muistelmistaan otoksen, joka selittää miten ihmeessä Abba saatiin Suomeen ilmaiskeikalle.

Neil Young, 70 vuotta - Näiden seitsemän bändin kanssa hän on tehnyt rockhistoriaa

Neil Young aloitti nuorena ja on ehtinyt paljon. Anakonda.fi juhlii 70-vuotiasta legendaa listaamalla ja linkittämällä hänen eri bändiensä tähtihetkiin.

Paul Newmanin kuolemasta seitsemän vuotta - Muistatko nämä elokuvat?

Paul Newman on yksi elokuvahistorian suurimmista tähdistä, joka sai tyytyä "pelkkään" elämäntyö-Oscariin. Leffat kuitenkin ovat katsottavissa yhä, Anakonda.fi valitsi niistä kiinnostavimpia.

Oliko maailman eniten myydyssä sinkussa näkökulma hukassa?

Elton Johnin Candle In The Wind on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman eniten myyty single. Anakonda.fi nostaa biisille tärkeänä päivänä esille kappaleeseen liittyvän kritiikin ja keskustelun.

Billie Holiday, yksi legenda vuosikertaa 1915 - Kuuntele klassikot

Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta amerikkalaislaulaja Billie Holiday syntymästä. Anakonda.fi muistelee laulajattaren tämän traagista elämää - ja jakaa linkin tämän tärkeimpiin teoksiin.

Pamela Anderson ja muut juhannuksen tähtivieraat - Katso lista, muistatko heidät

Pamela Anderson RMJ-festareilla vuonna 2007, Sabrina Rantarockissa 1989 - ja Ritari Ässän Kitt -auto 1987! Suomen juhannusfestarien vetonauloina on kokeiltu melkein kaikkea. Anankonda.fi listasi maailman ihmeet Suomen suvessa!

Vertailun vuoksi: näin Ladaa mainostettiin 1970-luvulla Suomessa

"Yhdistettiin etelän temperamentti ja avaruustekniikan taitajien kylmä järki." TV-mainos 1970-luvun alusta muistuttaa, millaiseen maailmaan Lada 1200 L tehtiin.

Joulun tähti: U2: Christmas, Baby Please Come Home

Tapanintansseihin voi tälläytyä vaikka U2:n tahdissa: Christmas, Baby Please Come Home on irlantilaisbändin soundia vuodelta 1987. Anakonda.fin sarja esittelee ikivihreitä joululauluja.

Joulun tähti: Bing Crosby & David Bowie: The Little Drummer Boy/Peace On Earth

Bing Crosbyn ja David Bowien yhteisesitys on kahden sukupolven kohtaaminen lähes 40 vuoden takaa. Anakonda.fi valitsee sen joulupäivän soundtrackiksi ajankohtaisuutensa takia: toimeen on syytä tulla niin eri sukupolvien kesken - kuin laajemminkin, kappaleen rauhanaate ei ole vanhentunut. Bing Crosbyn ja David Bowien kohtaaminen oli kuitenkin kiintoisa ja ilmeisesti hieman haastavakin loikka musiikkimaailmasta toiseen.

Sivut