Pamela Anderson ja muut juhannuksen tähtivieraat - Katso lista, muistatko heidät

Pamela Anderson RMJ-festareilla vuonna 2007, Sabrina Rantarockissa 1989 - ja Ritari Ässän Kitt -auto 1987! Suomen juhannusfestarien vetonauloina on kokeiltu melkein kaikkea. Anankonda.fi listasi maailman ihmeet Suomen suvessa!

Juhannusfestivaalien tavallisia tähtiä ovat yötön yö, kokko - ja kotimaiset esiintyjät, jotka ovat suursuosikkeja juuri nyt. Esimerkiksi Pirkka-Pekka Petelius ja Pedro Hietanen kiersivät juhannusjuhlia helikopterilla vuonna 1984 - ja Kummeli vuonna 1994. Kansa halusi heidät, kansa heidät sai.

Mutta aina ei suomalainen riitä, on festarijärjestäjien vanha totuus. Siksi sittemmin legendaariseksi konserttijärjestäjäksi nostettu Tappi Suojanen keksi tuoda Suomeen tv:stä ja elokuvasta tuttuja Amerikan-ihmeitä. Siis huiskauttamaan kättään ja sanomaan heitä tuijottavalle ihmismassalle jotain, ehkä jonkin kohteliaisuuden jopa suomeksi.

Osa Suomen-suvessa vierailleista tähdistä on toki laulanut, mutta esimerkiksi 1980-luvulla Suomeen tuotiin tähtösiä, joiden näkeminen oli kovempi juttu kuin kuuleminen.

Anakonda.fi listasi juhannuksen tähtivieraita vuosien varrelta:

1)  Pamela Anderson, RMJ, 2007

Kanadalaissyntyinen Baywatch -näyttelijä ja moninkertainen Playboy -malli vilkutti ja rupatteli Jone Nikulan haastateltavana festariyleisölle. Tallenne suomensukuisen tähden ja supisuomalaisen yleisön kohtaamisesta löytyy tästä.

2) Geena Davis, Yyteri, 1994

Tuore Oscar -voittaja (Thelma & Louise, 1992) kävi myös vilkuttamassa yleisölle. Davis oli tuolloin naimisissa suomalaisohjaaja Renny Harlinin kanssa. Harlin ja Davis olivat eräänlainen huipentuma tuolloin kovassa huudossa olleen Leningrad Cowboysin juhannuskeikalla - seuraavana vuonna Lahden Messilässä Leningrad Cowboysin vieraina lavalla nähtiin tuore Mestarien liigan voittaja Jari Litmanen sekä lätkälegenda Jari Kurri.

3) Sabrina, Rantarock, 1989

Boys oli italialaistähti Sabrina Salernon ainoa hitti. Kappaleesta muistetaan lähinnä sen uskalias video, jossa Sabrinalla on suunnattomia vaikeuksia pitää päällään bikinien yläosa. Virtain Rantarockissa Sabrinalla oli enemmän vaatteita kuin videossa.

4) Samantha Fox, Posio, 1987

Yksi maineikkaimmista juhannuskeikoista: englantilainen kolmossivun tyttö Samantha Fox oli laulanut itselleen räätälöidystä Touch Me -kappaleesta listahitin ja saapui esiintymään Suomen kylmässä juhannussäässä. Tästä voi katsoa 42-sekuntisen koosteen Foxin 20-minuuttisesta piipahduksesta lavalla.

5) Kitt, Rovaniemen yötön yö, 1987

Vuonna 1987 suomalaisilla oli valinnan paikka: Samantha Fox vai Ritari Ässän "puhuva auto" Kitt? Molemmat olivat Suomessa samaan aikaan. Rovaniemellä paikalla oli myös nyttemmin oman tv-sarjan Suomeen saanut David Hasselhoff.

6) Ryan O`Neal ja James Drury, 1970 ja 1971

Manageri Tappi Suojanen aloitti juhannustähtien tuomisen järjestettyään 1960-luvulla Suomeen lukuisia pop- ja rockesiintyjiä. Peyton Place -tv-sarjan tähti Ryan O` Neal ja Virginialainen -sarjan nimikkohahmoa esittänyt James Drury kiersivät Suomea peräkkäisinä juhannuksina - ja olivat kymmenien tuhansien ihmisten hämmästelyn aihe.