Kirjat

Kirjamessujen uusi ilme - Katso kuvat

Uusi ohjelmajohtaja Ronja Salmi, 25, oli uudistanut Helsingin Kirjamessuja, mutta tapahtuman olemus oli ennallaan: kirjat, niiden tekijät ja lukijat kohtasivat. Katso Anakonda.fi:n kuvakooste Kirjamessuilta.

Juuei! Saku Tuominen teki kirjan priorisoinnista

Viikonvaihteen Kirjamessut Helsingissä tarjoavat tuttuun tapaan luettavaa ja puheenaiheita. Anakonda.fi nostaa messutarjonnasta esiin Saku Tuomisen uuden kirjan priorisoinnista - se saattaa vaikuttaa lukijoihinsa paljon viikonloppua pidemmäksi ajaksi.

Kohtaamisia Kirjamessuilla - Katso kuvat

Kirjamessut täyttävät Helsingin Messukeskuksen. Anakonda.fi kuvasi tapahtumassa puhuvia ihmisiä.

Lue nämä! - Tilhet, pajut ja muut -solisti Anna-Sofia Tuominen valitsi suosikkikirjansa

Tilhet, pajut ja muut on virkistävä suomalaisyhtye, jonka sanoitukset ovat jotain muuta kuin monien aikalaishitintekijöiden yksilökeskeisiä bailubiisejä. Mutta mitä mahtaakaan yhtyeen solisti Anna-Sofia Tuominen lukea itse?

Kommentti: tämän takia Jari Tervo ei saanut Finlandia-ehdokkuutta

Finlandia -kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on julkistettu. Anakonda.fi:n Pasi Kostiainen arvaa syyt, minkä takia suosikkikirjailija Jari Tervo ei päässyt uudella romaanillaan loppusuoralle.

Rosa Meriläinen Roosalupissa - aihe: seksuaalisuutta käsittelevä Osteri

Vaikka eletään kirjasyksyä, keväällä julkaistut kirjat ovat yhä ajankohtaisia. Anakonda.fi vinkkaa menemään tamperelaiselle Roosalupille kuuntelemaan, mitä sanottavaa on Rosa Meriäisellä on muutama kuukausi sitten julkaistusta Osteri -romaanistaan.

Sami Yaffalta avomieliset muistelmat: Hanoi Rocks, huumeet ja hanttihommat

Tommi Liimatan toimittama elämäkertakirja Sami Yaffa - Tie taipuu on värikäs, mutta myös harvinaisen rehellinen kuvaus kansainvälisen rockmuusikon elämästä. Anakonda.fi kertoo, miten Yaffa koki Hanoi Rocksin hajoamisen.

Sami Yaffa Anakondalle: "Opiskelin toisen ammatin kultaajana"

Sami Yaffa on taas kaikkialla: Michael Monroen uusi levy juuri julkaistu ja Soundtracker vie kapinamusiikin juurille niin kirjana kuin tv-sarjanakin. Anakonda.fi:n haastattelussa Yaffa kertoo kuitenkin, että aina ei töitä ole ollut tähän tahtiin.

Lemmy Caution oli esi-James Bond - Kirja leffojen tärkeydestä 1950-luvun nuorille

"Kaikki oli kielletty kotona, kaikki oli kielletty kodin ulkopuolella. Elokuvissa sai nauttia vapaudesta." Näin sanoo Viidakosta villiin länteen - Helsingin pojat leffassa -kirjan tekijä Ilmari Vesterinen. Anakonda.fi vinkkaa Helsingin Kirjamessujen tapahtumista - ja kirjoista niiden takana.

Henning Mankell 1948 - 2015 - Wallanderin isä on poissa

Kirjailija Henning Mankell on kuollut. Anakonda.fi kunnioittaa 67-vuotiaana kuolleen ruotsalaistaiteilijan uraa ja muistuttaa tämän ratkaisevasta roolista paitsi Wallanderin, myös kokonaisen tyylisuunnan isänä.

Onko Sofi Oksasen uutuus Nordic Noiria? - "Tykkään Lisbeth Salanderista"

Pistäkää mieleen nimi Norma Ross. Hänet tullaan vielä näkemään jännärielokuvan keskushenkilönä - samaan tapaan kuin Millennium -trilogian Lisbeth Salander. Norma Ross on Sofi Oksasen uuden romaanin nimihenkilö. Anakonda.fi haastatteli Oksasta ennen hänen kirjansa julkaisujuhlaa.

Norres kertoo kirjassaan, miten menestys kihahtaa hattuun - "Sitä ei voi välttää"

Lasse Norres kertoo suorapuheisessa kirjassaan, miten menestys kihahti hattuun muun muassa Dingon jäsenille - ja Kirkan puolisolle. Anakonda.fi kysyi Norrekselta, onko hän uskaltanut kertoa kaikille artisteille suoraan, jos on havainnut suosion muuttaneen heitä?

Atik Ismail kirjoitti ammattifutaajien tarinoita - "Enemmän kuin muutama rivi Wikipediaa"

Jalkapallolegenda Atik Ismail kirjoitti maailmaa nähneistä suomalaisfutaajista kirjan. Mutta Anakonda.fi ihmettelee, miksi Ismailin omaa tarinaa ei kerrota kirjassa?

Sami Yaffa ei sammaloidu - TV-sarja, kirja ja kolme bändiä!

Keikkoja Michael Monroen basistina, levytys Atomirotan kanssa, Soundtracker -tv-ohjelma ja -kirja sekä nyt Suomeen oman Mad Juana -yhtyeen kanssa. Anakonda.fin haastattelussa Sami Yaffa käy läpi elämänsä eri roolit - ja kertoo viihtyvänsä niissä kaikissa.

Donner Kirjamessuilla:"Armilla ja Kekkosella oli suhde" - mitä teki turvamies?

Jörn Donnerin haastattelut ovat olleeet Helsingin Kirjamessujen viihdyttävimpiä. Räväkkään tyyliinsä kulttuurin moniottelija on kätkenyt niihin myös meheviä tarinoita. Runsaslukuinen yleisö sai perjantaina kuulla myös selityksen, miksi ohjaaja-tuottaja-kirjailija-kansanedustaja on niin tuottelias kun on.

Vinkit Kirjamessuille: Sami Yaffa, kivikauden ruokaa ja Donnerin kirjailijatarina

Anakonda.fi antaa vinkit Helsingin Kirjamessujen runsaasta tarjonnasta. Perjantaina kannattaa kuunnella ainakin kolmea kiinnostavaa persoonaa syksyn uutuuskirjojen takaa.

Kauko Röyhkän kehutusta romaanista uusi, "törkeämpi" versio

Kauko Röyhkä ilmoitti tiistaiaamuna Facebookissa, että hänen vuoden 1996 romaanistaan Kaksi aurinkoa julkaistaan keväällä uusi versio, jossa on mukana aikoinaan sensuroitua materiaalia.

Mielensäpahoittajan kannessa Peter von Baghin karvahattu?

Tuomas Kyrö twiittasi Peter von Baghille surunvalittelun - ja meille muille uutisen.

Miksi Teemu Selänne ei jatkaisi?

Anakonda.fi kirjoitti jo keväällä viisi syytä siihen, miksi Teemu Selänteen pitäisi jatkaa uraansa. Syyt ovat yhä ajankohtaisia.

"Tahdoin tuoda paholaisjatsia suomalaiseen iskelmään"

Viime viikolla julkaistussa Jaakko Salo -elämäkertakirjassa esitellään, miten kunnianhimoisia ratkaisuja tuottaja-sovittaja teki soveltaessaan muualla menestyneitä lauluja suomalaiselle yleisölle.