Miksi Teemu Selänne ei jatkaisi?

Anakonda.fi kirjoitti jo keväällä viisi syytä siihen, miksi Teemu Selänteen pitäisi jatkaa uraansa. Syyt ovat yhä ajankohtaisia.

Elämäkertakirjansa julkaisua torstaina Helsingissä näyttävästi juhlistanut jääkiekkoilija Teemu Selänne, 44, miettii yhä jatkaako hän peliuraansa vai ei.

Hän on omien sanojensa mukaan hyvässä kunnossa, luistellut elokuussa poikiensa ja pelikaveriensa kanssa ja ottanut sen jälkeen rauhallisemmin Kalifornian-kotiinsa palattuaan. Tämän iisimmän jakson ansiosta myös lähes kroonisesti vihoitellut polvi on parantunut ja Selänne on päässyt pelaamaan pitkän tauon jälkeen myös tennistä.

Takavuosien mallin mukaan on kuitenkin mahdollista, että ura jatkuu yhä. Ovi NHL-joukkue Anaheimin Ducksin koppiin on ilmeisesti läimäytetty kiinni molemmin puolin, tässä Anaheimin paikallislehti Orange County Registerin lainaus Selänteen kirjassa valmentajalleen Bruce Boudreaulle osoittamista haukuista viime kauden peluutuksen suhteeen.

Selännetta houkutellaan pelaamaan KHL-joukkue Jokereihin. Kirjan julkistustilaisuudessakin olivat läsnä Jokerien vahvat henkilöt GM Jari Kurri, suuromistaja Roman Rotenberg sekä Jokerien hallituksen pitkäaikainen jäsen, kansanedustaja Leena Harkimo.

Eikä Selänne ole luvannut Jokeri-omistaja Harry Harkimolle, että pelaa tribuuttipelin Jokereissa. Selänne antoi tilaisuudessa ymmärtää sanoneensa Harkimolle, ettei jäähyväisten aika ole vielä.

Mutta jatkuuko ura? Teemu Selänne sanoo, että hän odottaa kauden alkua. Jos sitten alkaa tuntua siltä, että mieli ja kroppa ja janoavat kaukaloon, hän lähtee Suomeen ja Jokereihin.

Anakonda.fin toukokuussa tekemä lista syistä, joiden mukaan Selänteen pitäisi jatkaa uraansa on yhä ajankohtainen. Lista perusteluineen löytyy tästä.