Vinkit Kirjamessuille: Sami Yaffa, kivikauden ruokaa ja Donnerin kirjailijatarina

Anakonda.fi antaa vinkit Helsingin Kirjamessujen runsaasta tarjonnasta. Perjantaina kannattaa kuunnella ainakin kolmea kiinnostavaa persoonaa syksyn uutuuskirjojen takaa.

Helsingin Kirjamessuilla Messukeskuksessa on tavattavana viikonvaihteessa runsaasti kiinnostavia ihmisiä. Kirjailijoita, eri alojen asiantuntijoita ja ties mitä tähtiä ja tähtösiä, jotka ovat kertoneet tarinoitaan julkaistavaksi juuri tänä syksynä.

Vaikka mielenkiintoista seurattavaa löytyy messuilta ihan sattumaltakin, Anakonda.fi on poiminut kolme kiintopistettä, joiden ympärille voi rakentaa hyvän Kirjamessuperjantain:

kuva: Tuomas Vitikainen

1. Sami Yaffa, Tommi Liimatta, Riku Rantala, Tunna Milonoff - Soundtracker

Aleksis Kivi -lava, klo 11.30

Tarina on tv:stä tuttu: Sami Yaffa kiersi maailmaa ja tutustui eri musiikkikulttuureihin. Madventuresin villit ja viihdyttävät, mutta havainnoissaan skarpit Riku Rantala ja Tunna Milonoff olivat mukana ja tekivät näköisensä - ja rocklegenda Yaffan näköisen - tv-sarjan YleTeemalle.

Kirjailija, musiikintekijä Tommi Liimatta on nyt onnistunut miltei mahdottomassa, hän on saanut maalattua  Soundtrackerin kaikkine monikulttuurisine väreineen kansien väliin. TV-sarjan tunnelma säilyy, vaikka kuva tarkentuu entisestään.

2. Thomas Rode Andersen - Paleokeittokirja

Näytöskeittiö, klo 14.00

Tanskalainen Thomas Rode Andersen on yksi maansa tunnetuimpia kokkeja. Koska Messukeskuksessa on myös Ruoka- ja viinimessut, hän esittelee paleodiettiään kokaten.

Andersen on kirjassaan paleodieetin tehokkain mainostaja: teräksinen keski-ikäinen mies, joka uhoaa olevansa sitä mitä syö. No mitäs sitten? "Kivikautista ravintoa." Eli "puhdasta ja luonnonmukaista ruokaa, jota jo muinaiset esi-isämme söivät".

kuva: Anneli Salo

3. Jörn Donner - Poika ja isä

Aleksis Kivi -lava, klo 13.30

On tekijöitä - ja sitten on Donner - kirjailija, elokuvaohjaaja, elokuvatuottaja, poliitikko - muun muassa näitä. Stig-Björn Nybergin haastattelussa Donner kertoo kirjailijanurastaan - ja siitä, mikä saa hänet kirjoittamaan edelleen.

Vuonna 1985 Donner voitti Finlandian teoksella Isä ja poika. Tämän syksyn uutuuskirjan nimi on Poika ja isä.

Fakta: Kirjamessut Helsingin Messukeskuksessa sunnuntai-iltaan saakka.