Juicen kuolemasta 10 vuotta - Anna Puu, Paleface ja kumppanit tribuuttikiertueelle

Anna Puu esittää Kaksoiselämää Big Band -sovituksena. Se ja paljon muuta kuullaan, kun UMO ja solistit lähtevät toukokuussa minikiertueelle, joka kunnioittaa Juice Leskisen poikkeuksellista uraa.

Marraskuussa tulee kuluneeksi kymmenen vuotta Juice Leskisen (1950 - 2006) kuolemasta. Silloin, vain 56-vuotiaana pysähtyi yksi suomalaisen musiikkihistorian terävimpiin kuuluneista sanoittajan ja lauluntekijän kynistä.

Nyt UMO ja joukko suomalaisia laulajia on yhdistänyt voimansa ja lähtee kiertueelle muistuttamaan Leskisen neroudesta. UMO:n solisteina kuullaan Jonna Tervomaata, Anna Puuta, Aino Vennaa, Jimi Tenoria, Jarkko Martikaista ja Palefacea - varsin monenlaisia laulajapersoonia siis.

Konsertin kokoonpano kasattiin yhteen jo Nenäpäivänä.

"On komeaa, että viemme tribuuttimme hieman laajennettuna settinä Ylen studiosta pienelle kotimaan kiertueelle", Jarkko Martikainen kommentoi tiedotteessa. 

 "Itse lauloin jo pienenä ärrävikaisena tyttönä Musta aurinko nousee -kappaletta raitiovaunussa ja Juice on sen jälkeen seurannut mukanani läpi koko elämän", Aino Venna muistelee. 

 Juicen alkuperäistulkintojen mukaelmia konsertissa lienee turha odottaa, UMO ja solistit lupaavat "poikkitaiteellista" menoa.

 Ehkä nyt on kuulijoillakin syytä antaa sijaa ennakkoluulottomuudelle, sellaiseenhan Leskinenkin laajassa tuotannossaan usein pyrki.

FAKTA: UMO feat. Jonna Tervomaa, Anna Puu, Aino Venna, Jimi Tenor, Jarkko Martikainen & Paleface 5.5. Helsingin Kulttuuritalossa, 6.5. Tampere-talossa ja 7.5. Hämeenlinnan Verkatehtaalla.