Näin 40 vuotta sitten! Leijonat kaatoi Ruotsin Kananda Cupissa 1976 - katso videokooste

Suomi - Ruotsi vastakkain tärkeässä lätkämatsissa, taas. Anakonda.fi kaivaa otteluun sopivaa myötätuulta 40 vuoden takaisella videolla.

Suomi on ns. selkä seinää vastaan Ruotsia vastaan. Jatkopaikka on panoksena World Cupin ottelun lohkossa, jossa pelaavat Pohjois-Amerikan nuorista koottu joukkue sekä Venäjä.

Nuori Leijonat -joukkue tuskin tarvitsee Toronton tärkeään matsiin neuvoja täältä Suomesta saakka, mutta oheisen videon katsominen voi tuoda mukavan fiiliksen aamuyön otteluun: siinä Suomi voittaa Ruotsin 8 - 6  - ja kyse on vieläpä World Cupin edeltäjän Kanada Cupin ottelusta.

40 vuoden takaisesta ottelusta löytyy oheinen, Anakonda.fi:n linkittämä YouTube -kooste. 1:39 kestävän videon ranskankielisessä selostuksessa vilahtaa tuttuja nimiä: Hagman, Leppänen, Levo... Aijai. Maalivahtien suojukset olivat nahkaa, mailat puuta ja vauhti sellainen, että pelin hienoudet ehti huomata hitaampikin katsoja. Se oli lätkää se!

Fakta: Suomi ja Ruotsi kohtaavat jääkiekon World Cupissa 20. syyskuuta klo 22.00 - ottelun televisioivat Nelonen, Viasat ja Viaplay.