Madonnan kohuklassikosta jo 25 vuotta - Katso "rohkeaksi" mainittu video

Justify My Love oli vuonna 1991 Madonnan musiikillinen kurkotus trip hopiin. Biisin videota pidettiin niin rohkeana, että muun muassa Music TV kielsi sen. Anakonda.fi ei kiellä, vaan jakaa. Tuollainen peto oli Madonna 32-vuotiaana!

Kun ennen joulua listattiin suosituimpia Instagram -artisteja, Madonna oli ainoa yli 40-vuotias 15 parhaan joukossa.

Madonna on siis ajankohtainen yhä 57-vuotiaanakin, mutta 25 vuotta sitten hän oli todellinen maailman valtiatar - kaikkien sanamuodon herättämien mielleyhtymien mukaan. 5. tammikuuta 1991 julkaistiin Madonnan  Justify My Love nousi Billboardin sinkkulistan ykköseksi, Madonnan yhdeksäntenä biisinä.

Kappaleen videosta syntyi kohu saman tien, kun se julkaistiin. Music TV ja monet muut kanavat kielsivät videon liian rohkeana. Madonna näytteli mustavalkoisessa videossa ilmeisen uupunutta, kohtalokasta naista. Hän harrasti unenomaisessa kuvavirrassa seksiä sekä miehen että naisen kanssa. Madonnan tyyliin hän oli homman pomo, joka ilmoitti ettei tahdo olla äiti eikä sisko, vaan rakastaja.

Sinänsä klassisen kaunis - ja yhä 25 vuotta myöhemminkin tyylikkäältä näyttävä - video toimi hyvin tuolloin moderniin trip hop -soundiin kurkottaneen biisin kanssa. Madonnan suorasukaisia seksuaalisia sanoja kuiskaillut laulutulkinta edusti hänen pop-, disko- ja balladituontantonsa jälkeen jotain uutta. Samaa hönkinää kuultiin sitten vuonna 1992 julkaistulla Erotica -albumilla. Ehkä Justify My Love oli kuitenkin tämän tyylin onnistunein Madonna -teos, siinä onnistuivat niin tuotanto, tulkinta kuin videokin. Itse biisi muuten, sen säveltäjiksi on merkitty Ingrid Chavez - ja Lenny Kravitz!

Käsitelty: lisätty tieto Billboardin listasijoituksesta.