Nyt on BMW:n myyntiteksti kohdallaan:"Insinööritaidon mestariteos korskuu kuin kiimainen saksanhirvi!"

Nyt on tilaisuus tehdä alle kymppitonnilla elämänsä autokaupat - ainakin, jos uskoo myyjää. Anakonda.fi löysi Nettiauto.comista ilmoituksen, jonka värikäs kieli houkuttelee vähintäänkin koeajolle:"Käsityönä viritetty ja nahkahousuilla kiillotettu über Maschinen, ajalta jolloin autot tehtiin raudasta, eikä ämpärimuovista."

Alpina on Saksan autokatsastajan eli TÜVin tulkinnan mukaan itsenäinen autovalmistaja, vaikka sen mallit perustuvat BMW:n malleihin. Alpinan käsityön jälki näkyy niin moottorissa, korissa kuin matkustamossakin. 

Yleisen käsityksen mukaan Alpina on bemareihin keskittynyt virityspaja. Vastaavia on muitakin, esimerkiksi AC Schnitzer ja Hamann.

Pienten valmistusmääriensä ansiosta Alpina-bemarit ovat harvinaisuuksia. Ainakin mallistolla on faninsa, joille on turha mennä heidän suosikkiaan moittimaan.

Tähän väkeen vedonnee lohjalaisen Janne Honkalan myynti-ilmoitus vuoden 1991 BMW Alpina B10:stä Nettiauto.comissa. BMW:n aggressiiviset piirteet tavoittava teksti sisältää muun muassa seuraavat luonnehdinnat:

"3.5 litrainen saksalaisen insinööritaidon mestariteos korskuu kuin kiimainen saksanhirvi, joka on pistellyt poskeensa passimiehen Viagrat. Tämä auto ei sylje vaan se nielee ...asfalttia."

 

"Vaikka moottori soittelee saatanallisia säkeitään, niin kabiinissa vallitsee harras tunnelma kuin kirkossa. Käsityönä viritetty ja nahkahousuilla kiillotettu über Maschinen, ajalta jolloin autot tehtiin raudasta, eikä ämpärimuovista. Alpiinat ovat Autobahnojen aaveita, josta moni on kuullut, mutta harva on ehtinyt näkemään. Ohittava Alpiina on usein vain valon välähdys taustapeilissä, ärjäisy, turbulenssi ja loittoneva punainen hehku kaukana horisontissa."

"Tunnetusti Alpinaan kelpuutettiin vain parhaat ja kalleimmat materiaalit. Huhu kertoo, että esimerkiksi penkkeihin kelpasi vain Hopi-intiaanien heimonvanhimpien jousella ampumien biisonihärkien nahka. On sanomattakin selvää, että Alpinan nahkapenkissä on kuljettajalla euforaalinen olotila, kuin lapsella joka vielä lilluu kohdun lämmössä."

 

Honkala ei luettele yksityiskohtia myymänsä auton kunnosta, vaan korostaa koko kulkuvälineen ainutlaatuisuutta: tämä Alpina on valmistusnumeroltaan 477 - siis autoista, joita on valmistettu kaikkiaan vain 572 kappaletta.

Ok, paljollako lähtee? Pyyntihinta on 9 500 euroa.

Lue myös:

Nettihitti: Toyota Corollan myynti-ilmoitus - "Pyssyy kynnenaluset puhtaina!"

Nettihitti: Nyt myydään Lapissa prätkää -"Vessanpöntön valakia seriffi-Honda!"