Nettihitti: Nyt myydään Lapissa prätkää - "Vessanpöntön valakia seriffi-Honda!"

Toyota Corolla kävi kaupaksi, miten käy Honda -prätkän? Elokuussa inarilainen Joni Maununen teki nettihitin autonmyynti-ilmoituksesta, nyt samaan on matkalla mainospuhe moottoripyörästä.

Nyt hereillä mainostoimistot: Suomen lupaavin copy writer Joni Maununen Inarista väläyttää taas osaamistaan. (Maunusen varsinainen ammatti ei ole tiedossa - kirjoittajan ammattitaito on!)

Nettimoto.comin kautta on myynnissä Honda -moottoripyörä - ja teksti on samaa villiä tajunnanvirtaa ja helppoheikin tykitystä kuin kesän nettihitiksi nousseessa Toyota Corolla -ilmoituksesta, josta Anakonda.fi kirjoitti tuoreeltaan.

Toyotasta Maununen kirjoitti muun muassa näin:

"Meinaa vaan tässä pitkästyä ku pyssyy kynnenaluset puhtaana ku eihä nämät tämän mallin Corollat tarvi ku ajjaa eikä tarvi pestä niin pitää laittaa joku harrastemallinen auto niin pääsee ruuvaamaan. (Saksalainen)"

Nyt hän kuvailee moottoripyöränsä valkeaa runkoa samaan tapaan, mitään säästelemättä:

"Valakiat katteethan tähän on justeerattu kesähommiin, mettäpolulla ku lähtee vasiten jotaki salametästäjää jälestämään nii saa aina paskasen naurun päästellä ku näkkee Micran hytässä olevan ukon ilimeen ku luulee että rajakurvari tai poliisi on paksissa kiini, vaa sehä onki vaan ilikikurinen pojanviikari vessanpöntönvalakialla Seriffi-hondalla."

Ja käytön jälkiä seitsemän vuotta vanhassa moottoripyörässä tietenkin on:

 

"Ujoja käytönjäläkiä katteissa on ninku oottaa voi ku tällä on ukkelit opetellu rossihommien saloja ja kävelyvauhista lankeiltu pitkin penkkoja. Tästä johtuen myös kuskinpuolen syyläri on vähän loimulla mutta eipä se vesi taija tietää meneekö se vähän mutkan kautta sielä vai ei, empä hoksannu itekkään vastaku äsken eikä ole yöunet menny. Tai on, mutta se johtu Tuksun tanssivideosta."

Ja kerrankin kyseessä on myynti-ilmoitus, jossa ei väitetä kulkupelin tulleen myyntiin ensimmäiseltä omistajalta "naisen käytöstä" tai "vanhalta papalta, joka piti tankkauspäiväkirjaa eikä koskaan ajanut sateella":

"Koneremontti on tehty entistä omistajaa edeltävän omistajan toimesta, jonka tunnen myös, kuten edellisen omistajan. Sitä edellisen omistajan edeltävää omistajaketjua en tiedä. Kyseinen remontti on samalla tehty kolomesti kun on aina jääny jotain ylimäärästä prikkaa ja nippeliä pöyvälle kasauksen jälkeen, eli voi sanoa että huolella tehty ja tulipa siinä varmasti ukolle tekniikka tutuksi."

Ja kunnon tarinankertojan tavoin Maununen avaa lukijalle, potentiaaliselle ostajalle myös hiukan omaa elämänpiiriään:

"Viiminen kuva on ku naapurin koira palautti mettäsukset mikkä se lainas riekonpyyntiin viime talavena."

Koko ilmoitus löytyy täältä.