Flow -esiintyjä Years & Years Anakondalle: "Lordi on kaikkien aikojen viisusuosikkini!"

Helsingin Flow Festivalille odotetaan viikonvaihteessa peräti 70 000 kävijää. Anakonda.fi tavoitti haastatteluun yhden esiintyjän, kovassa nousussa olevan brittibändi Years & Yearsin kosketinsoittaja Emre Türkmenin, vanhan Lordi-fanin.

Yhdeksi kuluvan vuoden hittibändeistä kappaleellaan King noussut Years & Years jatkaa englantilaisten elektro-yhtyeiden historiaa muistuttaen melodisella soinnillaan 1980-luvun alun syntikkapopista - ja ottaen vaikutteita niin 1990-luvun rave-kulttuurista kuin 2010-luvun EDM:stäkin.

Brittibändiksi Years & Years on juuri niin monikulttuurinen kuin Lontoossa vain syntyä saattaa. Laulaja Olly Alexander on kotoisin Australiasta, kosketinsoittaja Emre Türkmen on syntynyt Hollanissa, mutta kasvanut vanhempiensa synnyinmaassa Turkissa ja Lontoossa.

Paitsi, että ensin kaksikko teki musiikkia netin välityksellä, toisiaan tapaamatta.

"Nykyisin harjoittelemme ihan tavallisesti, treenikämpällä", Emre Türkmen naurahtaa Anakonda.fi:lle.

Hän iloitsee King -sinkun menestyksestä (muun muassa Englannin listaykkönen), yhtyeensä ensilevyn valmistumisesta ja siitä, että bändi pääsee kiertueelle.

"Pääsen moniin paikkoihin ensimmäistä kertaa."

Kuten Helsinkiin, jossa Years & Years sopii Flow Festivalin linjaan hyvin. Saattaa olla, että jo melko pian ihmetellään, että Years & Years kävi Suomessa ihan tuoreeltaan.

Mitäpä Emre Türkmen sitten tietää Suomesta etukäteen?

"Lordin", arkkitehtiopiskelijan arjen musiikkiin vaihtanut kosketinsoittaja kertoo.

"Lordi on kaikkien aikojen Euroviisu-suosikkini. Taidatte olla ennakkoluuloton maa, kun lähetitte ensimmäisenä Euroviisuihin raskasta rockia. Ja tänä vuonna sen punk-yhtyeen."

Kuuntele Years & Yearsin debyyttilevyn deluxe -versiota Spotifyn kautta tästä:

Fakta: Years & Years esiintyy Flow -festivaaleilla Helsingin Suvilahdessa lauantaina 15. elokuuta klo 21.45

Teksti: Pasi Kostiainen