Janna levytti lohtubiisin, kuuntele - "Kaikesta selviää"

Laulaja Janna tarjoaa esimakua ensi vuonna julkaistavalta albumiltaan. Hän kertoo Anakonda.fi:lle Anna mä puhallan -biisin taustat.

Janna Hurmerinta eli Janna on jo kokenut laulaja. Hänen viime vuosikymmenen lopulla levyttämänsä kaksi englanninkielistä albumia toivat kansainvälistä kulttisuosiota ja osoittivat, että Janna on soul-uskottava laulaja.

Oli kuitenkin kuuden vuoden tauko ennen kuin Janna julkaisi edellisen soololevynsä, suomenkielisen Janna -albumin kesäkuussa 2014. Tuon levyn voi sanoa radiohitteineen (Sä et ole hullu, Läpinäkyvä, Tytöt lähtee tanssimaan, Kaikki hyvin) tehneen Jannasta tunnetun isolle osalle suomalaisia. Menestyksen jatkoksi tuli kutsuja ties mihin Tanssii tähtien kanssa -tv-kilpailuihin sekä tietysti vierailijaksi monien muiden artistien biiseihin.

Laulaja ei hosu, uutta rakennetaan rauhassa ja nyt tauko albumijulkaisujen välillä tulee venymään noin kolmeen vuoteen. Uusi levy saadaan ensi keväänä.

Vielä ei kuitenkaan puhuta tulevista sen enempää kuin että Janna vihjaa albumilta löytyvän hieman "uudenlaistakin" ja tarkemmin kysyttäessä "ei-niin-vakavaa" jannaa.

Upouusi maistiaissingle jatkaa vielä vakavamielisten Janna -levytysten putkea ja sopii pimeään vuodenaikaan kuin kynttilän valo. Anna mä puhallan on tyylipuhdas lohtubiisi.

"Se lähti ihan siitä, että olen huomannut lähipiirissäkin huonovointisuutta. Kaikesta selviää - myös yksin, mutta on helpompaa ja kivempaa, jos vierellä on joku, joka voi vähän puhaltaa", hän sanoo Anakonda.fi:lle.

Kappaleen ovat kirjoittaneet Janna, Maija Vilkkumaa ja tuottaja Jurek Reunamäki. Reunamäki ja Henri MGI Lanz vastaavat tuotannosta sekä tällä sinkulla että koko tulevalla albumilla. Levylle tulee Jannan ja Maija Vilkkumaan tekstien lisäksi myös Saara Törmän sanoituksia. Vilkkumaa ei ollut mukana edellisellä albumilla, muuten tiimi on sama.

"He saavat kiinni minun maailmastani. Yksikään laulu ei tietenkään kerro suoraan eksaktisti omasta elämästä, mutta biisi pitää voida kokea omakohtaiseksi."

Kuuntele Anna mä puhallan Spotifyn kautta tästä:

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen