Kuuntele Paula Vesalan uusi biisi - "Nautin itselleni kirjoittamisesta"

Jennien, jonnien ja sannien jatkoksi ei tullut vielä yhtä Paulaa, vaan soolourallaan Paula Vesala ja Vesala. Anakonda.fi tapasi hänet Helsingissä, vaikka koti ja opinnot ovat Yhdysvalloissa.

Hyviä uutisia: Paula Vesala ei kadonnutkaan Kaliforniaan PMMP:n hajoamisen jälkeen. Anakonda.fi ylpeänä esittää hänen uuden sinkkunsa, soolouran ensimmäisen kappaleen Tequila.

Vesala -taiteilijanimeä musiikkiurallaan käyttävä Paula Vesala on kuluvalla viikolla kuvannut Helsingissä Alli Haapasalon vuoden kuluttua ensi-iltaan tulevaa Syysprinssi -elokuvaa. Siksi siis tämänkin jutun kuvassa nähdään sinitukkainen Paula Vesala - kyse on rooliasusta, ei Vesalan uudesta lookista.

Vuosi sitten muutit opiskelemaan UCLA:an Los Angelesiin. Opintosi ovat kesken, mutta nyt oletkin Suomessa kuvaamassa Syysprinssi -elokuvaa ja julkaisemassa soolomatskua.

"Teen töitä Suomeen tämän syksyn. Opinnoista voi pitää taukoa yhden lukukauden ajan, ja valitsin nyt nämä työt."

Onko tulevaisuutesi Los Angelesin underground -teatterimaailmassa vai supertähtenä Suomessa?

"Koti on nyt siellä Los Angelesissa hamaan tulevaisuuteen. Se tuntuu kivalta, ja meillä molemmilla (puoliso Lauri Ylönen tekee musiikkia) on työtä siellä - minullakin kirjoittajana: ensi-ilta on jo ollut New Yorkissa ja Los Angelesissa. Tällä iällä pitää uskaltaa katsoa elämää sielläkin. Mielellämme käydään toki Suomessa, ja meillä on fantastisia töitä täälläkin. Jostain on pakko luopua, ja kohta alkaa perioidi, jolloin keskityn vain opiskeluun."

Uusi kappale Tequila näyttää suuntaa soolourastasi: olet itse tuottanut ja toteuttanut biisin. Onko tulevalla levylläsi kauttaaltaan niin, että ääneen pääsevät vain sinä ja koneet?

"Ei joka biisissä. Nautin itselleni kirjoittamisesta ja olen opetellut lisää ohjelmoimista, mutta itse tekeminen ei ole mikään dogma. Tähän saakka olen säveltänyt ja sanoittanut tähän asti syntyneet biisit, mutta kokeilen vielä sessiointia loppua kohti. Tätä trackia mun kanssa ovat olleet ohjelmoimassa Eppu Kosonen, Veikka Erkola ja Perttu Mäkelä, eli on yhteistyötä aina kun biisi sitä tarvitsee tai hetki tuntuu hyvältä sellaista tehdä. Olen tämän biisin ja koko levyni vastaava tuottaja ja noi kolme mun kanssatuottajia tässä biisissä. Sinkkubiisiin olen äänittänyt Mikko Virran (PMMP:n ja My First Bandin kitaristi) kitarointia. Voi olla, että jatkossakin soitan jollekin tutulle kitaristille, jos hermo ei kestä toteuttaa jotain juttua itse. Se ohjelmointi on ihanaa ja kiinnostavaa."

Vesala, se on siis musiikkiurasi taiteilijanimi nyt.

"Eiks se ole aika hyvä? Kun siellä lukee se Vesala, jengi tietää, että kyse on musasta - nyt se ei lue runoja tai tee jotain ihan muuta."

Anakonda.fi linkittää Vesalan ensimmäisen kappaleen kuunneltavaksi Spotifyn kautta tähän:

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen

Korjattu: täsmennetty Paula Vesalan kommenttia.