Jyrki69 tuo The69Catsin kiertueelle - Rockabilly palaa Suomeen!

Kun bändissä on soittajia Crampsistä, Lords of The New Churchistä - ja The 69 Eyesistä, voidaan puhua superbändistä. Jyrki69 ei puhu, vaan touhuaa: The69Cats on kiertänyt Yhdysvaltoja jo pari vuotta ja rundannut Euroopassakin, elokuussa on Suomen-kiertueen vuoro. Anakonda.fi:n haastattelussa laulaja kertoo tämän bändin - ja The69Eyesin kuulumiset.

The 69 Cats lähtee Suomen-kiertueelle, mihin kannattaa varautua?

"Koko jutun ideana mulla on ollut saattaa kovat soittajat yhteen ja puhaltaa tuoretta henkeä hyvään perusmusaan, oli se nyt rockabillyä tai roots-rock’n’rollia. Livenä homma todellakin nousee uudelle tasolle - Danny B. Harveyn kaltaista kitarointia harvoin pääsee diggailemaan. Olen hyvin innoissani siitä, että nää jäbät pääsee soittamaan suomalaisille - ja samalla inspiroimaan ja näyttämään, että rock’n’roll on todellakin hengissä! Danny muuten meni keväällä naimisiin Annie Marie Lewiksen kanssa - hän on Jerry Lee Lewiksen myös pianoa soittavan sisaren Linda Gail Lewiksen tytär. Euroopassa vedettiin keväällä livenä hänen fiittaillessaan keikalla vähän “Uncle Jerryn” tutuksi tekemiä biisejä ja eiköhän näin myös Suomessa…Eli Killerin suojeluksessa ollaan!"

Levyllänne Transylvanian Tapes rumpuja soitti Blondien Clem Burke. Euroopan kiertueen rumpalina oli Horrorpopsin Henrik Stendahl. Kuka soittaa Suomen-keikat?

"Blondie vie Clemin ajan, joten rundeilla on ollut tuuraajia Supersuckersin Chrisistä nyt viimeisimpään Horrorpops-Henrikiin. Clem ei myöskään ehdi Suomen pätkälle mukaan ja mietittiin kuka olisi kova jäbä kesäiseen Suomeen - Dannyn tuttavapiiri on melkoinen ja hän onnistui vakuuttaa The Lords Of The New Church-bändin klassikkorumpali Nicky Turnerin kehiin! Kelaa, että mä olen ollut eka kerta ikinä Tavastialla vuonna 1984 katsomassa Lordsia limukeikalla ja nyt noustaan yhdessä samoille lauteille 31 vuotta myöhemmin! Aikamoinen fanipojan unelma toi meidän keikkajuliste, jossa on The 69 Eyesin, The Crampsin, The Head Catin ja The Lords Of The New Churchin logot..."

Olette keikkailleet Yhdysvalloissa ja toukokuussa teillä oli Euroopan kiertue. Millainen väki on löytänyt teidät?

"Jenkeissä ollaan soiteltu jo pari vuotta peruskaupungeissa ja sit mm. Las Vegasissa rockabilly-festareiden aikaan. Nyt elokuussa vedetään Nashvillessä Ink’N’Iron-festareilla. Sekä USAssa että Euroopassa meidän muiden bändien fanit ovat toki olleet edustettuina mutta sitten esim. Itävallassa oli yleisönä joku pari sataa teddy boyta, jotka todella joras kun vedettiin Crazy Cavanin “Teddy Boy Boogie”! Todella magee yleisö, gooteista, teddyihin ja rokkareihin. Vanhemmilla jäbillä on The Cramps-tatskat ja nuoremmilla gimmoilla sit The 69 Eyes-logoa. Paras kommentti tuli tanskalaiselta vanhemmalta musadiggarilta, joka sanoi, että “oli hienoa nähdä bändi, joka soitti ihan sit mitä halusi, täysin vapaana musiikkibisneksestä”."

Tuntuu, että olet ollut aktiivisempi tämän kokoonpanon kanssa kuin The69Eyesin kuluneen vuoden aikana. Onko tuntuma oikea? Onko tämä tällä hetkellä tärkein bändisi?

"Osittain kyllä - onhan tämä lopulta se alkuperäinen haave, että pääsee tekemään sitä omaa juuri musaa mistä alunperin on innostunut skidinä koko touhuun. Ja samalla soittamaan Jenkeissä mageissa paikoissa ja tapaamaan kaikkia legendaarisia vanhoja muusikoita. Jollainlailla tääkin on se palkkio, kun on ensin soittanut omaa juttuaan 25-vuotta. Toisaalta taas ollaan juuri parhaillaan äänittämässä uutta The 69 Eyes-levyäkin - tästä jutusta sit taas saa uutta energiaa ja inspiraatiota siihenkin."

Elokuussa kerroit Anakondan haastattelussa, kuinka muun muassa Black Keys on kehunut teitä ja nimesit innokkaimmaksi faniksemme Mike Judgen. Mitä kiinnostavia kohtaamisia on ollut tämän jälkeen?

"Nää muut jäbät on tosiaan tunnettua ryhmää pitkänlinjan muusikoina ja varsinkin toi Danny on kitaristina todella arvostettu - jotenkin kaikki haluaa soittaa sen kanssa koko ajan. Mike Judge pyöri muutamallakin keikalla, kunnes joku kerta kysyin, että kuka toi tyyppi on aina messissä takahuoneessa...Viimeksi juhlittiin keikan jälkeen puolityhjässä Rainbow’ssa hänen kanssaan “Silicon Valleyn” kakkoskauden varmistumista! Wanda Jackson on hieno tavata, hänhän laulaa dueton kanssani “Transylvanian Tapes”-albumilla. Austinissa soitimme Dead Boysin Cheetah Chromen bileissä. Mähän kuvasin bändin viime vuoden juttuja TV5:n “Tavallista Elämää”-tv-pätkiksiin, taisi mennä ihan ohi jengiltä - siinä oli mm. magee pätkä Teksasista yksistä bileistä jossa laulan Pamela Des Barresin kanssa Elviksen “Treat Me Nice”:a…Rock’n’roll-uskovaisten juttuja."

Mitä suunnitelmia teillä on uuden musiikin julkaisemisen suhteen?

"Tää on niin underground-juttua ja perustuu paljolti meidän livekeikkailuun, että ei tässä levyjen kanssa mitään kiirettä ole. Varmaan loppuvuodesta tehdään kuitenkin seuraava - konsepti on mielessä. Parhaat jutut syntyy rakkaudesta rock’n’rolliin - kaiken bisnestoiminnan ulkopuolella."

FAKTA: THE 69 CATS Suomessa:

19.8.2015 HELSINKI, TAVASTIAOvet: 20:00 (8pm), Showtime: 21:30 (9:30pm)Liput: 25€ + mahd.kulut/ 26€ oviwww.tiketti.fi

21.8.2015 TAMPERE, KLUBIOvet: 20:00 (8pm), Showtime 22:00 (10pm)Liput: 22€ + mahd.kulut/ 26€ oviwww.tiketti.fi

22.8.2015 TURKU, LOGOMOOvet: 20:00 (8pm), Showtime 22:00 (10pm)Liput: 25€ + mahd.kulut/ 26€ oviwww.lippu.fi

Teksti: Pasi Kostiainen, Kuvat: Jimi Sero

Kuvassa vasemmaltaChopper Franklin (The Cramps) - basso, Jyrki 69 (The 69 Eyes) - laulu, Danny B. Harvey (The Head Cat, Rockats) - kitara ja

Henrik Stendahl (Horrorpops) - rummut (Euroopan rundilla).