Tuomari jätti jäähyn viheltämättä - "Se olisi ollut vähän liikaa"

Turkissa valmentava Vesa Surenkin vie taas eksoottisen lätkämaan kuvioihin Anakonda.fi -blogissaan. Tällä kertaa ihmetystä aiheuttavat muun muassa tuomarit ja otteluohjelma.

Kolmosdivarin MM-kisat on taputeltu. Tulos oli se mitä haettiin ja kaikki olivat vähintäänkin tyytyväisiä, jotkut jopa innoissaan. Turnausvoitto ja nousu kakkosdivariin.

Ensimmäinen peli Georgiaa vastaan osoittautuikin turnauksen moraaliseksi finaaliksi. Vastustaja pisti kampoihin ihan tosissaan, mutta saatiin kuin saatiinkin voitto kotiin. Seuraavana vastassa oli Bosnia ja Hertsegovina, jonka taistelutahto oli varmasti yksi turnauksen kovimpia. Pinnat kuitenkin himaan. Hongkong -peli ei jättänyt mitaan arvailujen varaan ja Luxemburg taputeltiin sekin melko mukavasti kotimatkalle.

Etelä-Afrikka oli turnauksen isokokoisin ryhmä. Se pelasi erittäin fyysistä kiekkoa. Odotettavissa oli todella tiukka vääntö, koska buurit halusivat palata takaisin kakkoseen hinnalla millä hyvänsä.

Shokkialku ja Kap Hornin pojat johtoon 1-0. Ottelussa oli hyvää luistelua ja yllättävän hyvää kiekollinen pelaamista, tällä tasolla. Ja lopputulos döner-miehille 7-2. Juhlat saivai alkaa.

Aika rauhalliset juhlat oli kuitenkin. Ei menetyksiä eikä kömmähdyksiä. Mukava illallinen ja iloisia ilmeitä. Ansaitusti. Kuusi pitkää leiriä tuotti tuloksen.

                                                            * * *

No sitten! Play-offit turkkilaiseen tylliin. Seurajoukkueen kanssa yhdet yhteiset treenit ja pelaamaan. Ensimmäinen peli ja taas oli hauskaa niin, että sattuu. Kaksi päätuomaria oikein paikalla ja tietenkin linjadumarit. Ottelun parhaimpaan antiin kuuluu muun muassa maali, jota ei havainnut yksikään dumari eikä maalin takana Facebuukkia selannut apina. Ei, vaikka kiekko kolahti vesirajan korkeudelle aivan suoraan jätkän kohdalle laitaan.

Kiekko siis meni verkon läpi kuten monta kertaa turnauksessakin. Ja pääjuomarit sanoivat että kiekko osui tolppaan!

Ihmettelen, että miten se voi osua tolppaan ja kolahtaa suoraan maalin takana? No, Turkissa on kaikki mahdollista. Hallissa oli viisi silmäparia, jotka eivät nähneet osumaa. Mun käsittääkseni juuri näiden silmäparien pitäisi tällaiset harvinaisuudet, kuten maali, havaita ensimmäisenä.

Pelihän jatkui ja yllättäen taas jäähy vastustajalle. Törkeä huitominen ja käsi pystyyn. Dumarin nenän edessä kiekolliselta pelaajalta jalat alta ja peli poikki. Huitoja jäähylle.

Kysäistiin ihan vaivihkaa: ”Mites toi kamppi tossa?”

Siihen juomari: "Se ois ollu vähän liikaa”. 

Ahaa... vai että sellaista. No liika on liikaa. En viitsi edes kertoa tarkemmin, millainen on "hybridi-pitkäkiekko" turkkilaiseen tapaan. Neljä kertaa vastaava moka - ja aina aloitus keskelle.

Voitettiin tämä sekoilu 5-4. Jos jotakuta se nyt sattuu kiinnostamaan.

                                                           * * *

Onneksi nää samat dumarit oli merkitty tuomitsemaan myös seuraavan osaottelun. Olipahan ainakin linja tai itse asiassa linjattomuus tiedossa.

Pelihän alkoi tietenkin tiistaina prime time aikaan eli klo 15.00. Keskiviikkona pistettiin paremmaksi, eli keskiviikon peli on klo 10.30. Kaikki sankoin joukoin katsomaan! Täällä ei ole edes vanhemmat saati tyttöystävät katsomassa kun ovat töissä tai koulussa.

Otteluohjelmasta sen verran, että kun paras viidestä systeemillä edetään neljän joukkueen pleijareita, niin hauskimmassa tapauksessa neljäntoista päivän sisään pelataan kymmenen peliä ja homma on valmis. Onneksi keskellä kautta oli parin kuukauden tauko, ettei väsy pääse iskemään.

"Eteenpäin", sanoi mummo lumessa.

Vesa Surenkin

Vesa Surenkin on suomalainen jääkiekkovalmentaja, joka on valmentanut 11 maassa. Hän puhuu kuutta kieltä ja työskentelee parhaillaan Turkin maajoukkueen kakkosvalmentajana. Alkukauden 2015 - 2016 hän valmensi latvialaista HASC Tukumsin joukkuetta.

Lätkäterveisiä Turkista: kolmosdivarin MM-huumaa, mukana esimerkiksi Etelä-Afrikka, Hongkong ja Luxemburg

Vesa Surenkinin blogi: "Turkin maajoukkueen kamera varastettiin Suomessa"

Blogi: Vastustaja yritti potkaista suomalaispelaajaa luistimella kasvoihin, turkkilaistuomari: "Eihän se osunut!"

Lätkävalmentaja ihmettelee, miksi luistelu ei ole fitness -laji - "Hanuri kehittyy"

Näin Turkin lätkäjoukkueessa:"Nuorempi pelaaja ei uskaltanut viedä kokeneemmalta kiekkoa - edes harjoituksissa!"

Vesa Surenkin Turkin maajoukkueen valmennusryhmään - "Taas sitä ollaan jääkiekon kehitysmaassa!"

Valmentaja sai kenkää, kun seuran rahat loppuivat - "Jo syyskuussa, uusi ennätys?"

Kiekkovalmentajan blogi:"Edellinen kausi unohdettu, rahoja odotellaan edelleen"

Anakonda.fin blogissaan Surenkin kirjoitti kaudella 2014 - 2015 kokemuksia työstään kazakstanilaisen Kökşetaw -kaupungin Arlan -joukkueen päävalmentajana. Arlan sijoittui sarjassa toiseksi. Surenkinin vanhat, värikkäät tarinat voi lukea tästä:

Näin jääkiekosta tuli pysyvä osa elämääni

Korruptiota jääkiekon ammattilaissarjassa - "Pelikiellosta selvisi maksamalla"

Vastustaja lähetti suomalaisvalmentajalle ääninauhan oman koutsin huutopalaverista!

Jääkiekkojoukkueen kauhujen matka - "Kuski ei huomannut, että bussista puuttuu rengas!"

Lätkäarkea Kazakstanissa: Poliisi antoi joukkueen bussikuskille sakot, tämä kieltäytyi maksamasta

Jääkiekkovalmentaja Vesa Surenkinin kauhunhetki Kazakstanissa:"Taksi antoi kyydin - peruutti sitten vaimon ja lapsen päälle"

Blogi: Vesa Surenkin:"Jäämestari oli ajokunnossa viimeksi joulukuun alussa!"

Blogi: Vesa Surenkin:"Saimme jäähyn, kun vastustajan valmentaja kompastui vesipulloon!"

Blogi: Vesa Surenkin:"Vastustajan lääkäri pyysi, ettei tehdä 20 maalia enempää!"

Blogi: Vesa Surenkin - "Valmentajatutkinto vankilassa?"

Uusi blogi: Vesa Surenkin:"Näihin hommiin ei kannata ruveta, jos haluaa joka päivä kuunnella Aamulypsyä ja käydä S-marketissa"

Täältä tullaan Kökşetaw! Surenkin valmentamaan jo kymmenenteen valtioon