Vesa Surenkinin blogi: "Turkin maajoukkueen kamera varastettiin Suomessa"

Jääkiekkovalmentaja Vesa Surenkin kirjoittaa Anakonda.fi:n blogissaan kokemuksiaan Turkin maajoukkueen kakkosvalmentajana. Viiltäviä havaintoja milloin mistäkin tekevä Surenkin joutuu nyt kirjoittamaan kriittisesti suomalaisesta rehellisyydestä.

Jälleen on saatu todistaa terroritekoja Turkissa. Pääkaupungissa räjähti peräkkäisinä päivinä ja useita sivullisia sai taas surmansa. Terroria ja kauhua, mutta mikä on lopputulema? Hyöty? Ei mitään tai mikään.

Jääkiekko ei varmastikaan ole mikään kohde näille murhaajille, mutta iskujen seurauksena on varmaankin se, että C-ryhmän MM-kisat siirretään pois Turkista. Hyvinä vaihtoehtoina ovat Etelä-Afrikka, Arabiemiraatit tai Liechtenstein. Odotamme IIHF:n 8. maaliskuuta pidettävän kokouksen päätöstä.

Leireilimme Suomessa Vierumäellä erinomaisissa olosuhteissa pari viikkoa ja leiri oli urheilullisesti erittäin onnistunut. Pelasimme kolme peliä, joista pari oli ehkä voitu voittaakin pienellä tuurilla. Mutta kun se tuuri ei pelaa Turkin joukkueessa, niin ei päästy juhlimaan. Vielä. Tulevassa turnauksessa vastustajat eivät ole yhtä tasokkaita kuin kohtaamamme suomalaiset jengit, joten on lupa odottaa hyviä tuloksia.

Oheisharjoittelu ei ole paikallisten sankareiden vahvinta osa-aluetta. Parin kuntoiluosuuden jälkeen oli hisseissä tunkua. Poikien jalat olivat siinä kunnossa, että rappusten käveleminen ei enää houkutellut. Bodia ja sporttia .

Yhteistyö Suomen Jääkiekkoliiton, Pelicansin ja Hockey Basen kanssa toimi moitteettomasti ja saimme hankittua puuttuvia osia palapeliimme.

                               _ _ _ _ _

 

Suomea pidetään suhteellisen turvallisena maana, jossa asuu suhteellisen rehellistä kansaa. No, kaikki on siis kuitenkin vaan suhteellista.

Erään treenin jälkeen joukkueelta katosi kallis kamera, ja sitä sitten ihmeteltiin useampi päivä. Kukaan ei ilmoittautunut löytäjäksi, ja kamera oli kateissa. Salapoliisityötä tehtiin, ja valvontakamerat kertoivat korutonta tarinaa: eräs seppä kiskoi perässään kameraa ja homma oli sillä selvä - kun asiaa tiedusteltiin, niin kamera olikin jo sitten postissa matkalla takaisin.

Täytyy sanoa, että hiukan hävettää ja v….aa. Turkin pojat sanoivat itsekin, että eivät hämmästyisi, jos kamera katoaisi täällä, mutta olivat ihmeissään kun se katosi Suomessa.

Kaikki on siis tosiaankin suhteellista.

                            _ _ _ _ _

 

Leirin yksi kohokohdista oli varmasti Hartwall Arenalla seurattu ottelu Jokerit-SKA. Lähes koko joukkue näki ensi kertaa livenä Euroopan huippukiekkoa. Unohtumaton elämys, ja joukkueen lekuri ei meinannut penkkirivillä pysyä, kun jokaista tilannetta piti kommentoida pomppaamalla pystyy ja hihkumalla jotain käsittämätöntä turkiksi. Oli aika hauska kontrasti suomalaisiin ”asiantuntijoihin” verrattuna, kun nippa nappa vaivautuivat taputtamaan maaleille.

Fanikama kävi kaupaksi ja pelistä riitti puhumista useaksi päiväksi.

Kaiken kaikkiaan hieno leiri, mitä nyt pari pelaajaa jäi koneesta Istanbuliin, kun oli unohtunut leimata passi oikeassa konttorissa. Turkki on äärimmäisen byrokraattinen maa tietyissä asioissa. No, kävin hakemassa pojat Vantaalta lentokentältä ja kuinka ollakaan, vastassa oli Rajavartiolaitos. Toisen hepun passi oli ilmoitettu varastetuksi tai kadonneeksi.  Jouduin kaivamaan sisäisen runebergini esiin, jotta kaveria ei karkotettu maasta ja pääsimme leirille.

Loppu hyvin kaikki hyvin.

Seuraava leiri on maaliskuussa ja toivottavasti kotikisat Istanbulissa, jotta kaikki ikifanit Suomesta saavat unelmilleen täyttymyksen eikä bussireissua tarvitse tehdä tänne turhan takia.

Istanbul kiittää vaan ei hiljene.

Vesa Surenkin

Vesa Surenkin on suomalainen jääkiekkovalmentaja, joka on valmentanut 11 maassa. Hän puhuu kuutta kieltä ja työskentelee parhaillaan Turkin maajoukkueen kakkosvalmentajana. Alkukauden 2015 - 2016 hän valmensi latvialaista HASC Tukumsin joukkuetta.

Blogi: Vastustaja yritti potkaista suomalaispelaajaa luistimella kasvoihin, turkkilaistuomari: "Eihän se osunut!"

Lätkävalmentaja ihmettelee, miksi luistelu ei ole fitness -laji - "Hanuri kehittyy"

Näin Turkin lätkäjoukkueessa:"Nuorempi pelaaja ei uskaltanut viedä kokeneemmalta kiekkoa - edes harjoituksissa!"

Vesa Surenkin Turkin maajoukkueen valmennusryhmään - "Taas sitä ollaan jääkiekon kehitysmaassa!"

Valmentaja sai kenkää, kun seuran rahat loppuivat - "Jo syyskuussa, uusi ennätys?"

Kiekkovalmentajan blogi:"Edellinen kausi unohdettu, rahoja odotellaan edelleen"

Anakonda.fin blogissaan Surenkin kirjoitti kaudella 2014 - 2015 kokemuksia työstään kazakstanilaisen Kökşetaw -kaupungin Arlan -joukkueen päävalmentajana. Arlan sijoittui sarjassa toiseksi. Surenkinin vanhat, värikkäät tarinat voi lukea tästä:

Näin jääkiekosta tuli pysyvä osa elämääni

Korruptiota jääkiekon ammattilaissarjassa - "Pelikiellosta selvisi maksamalla"

Vastustaja lähetti suomalaisvalmentajalle ääninauhan oman koutsin huutopalaverista!

Jääkiekkojoukkueen kauhujen matka - "Kuski ei huomannut, että bussista puuttuu rengas!"

Lätkäarkea Kazakstanissa: Poliisi antoi joukkueen bussikuskille sakot, tämä kieltäytyi maksamasta

Jääkiekkovalmentaja Vesa Surenkinin kauhunhetki Kazakstanissa:"Taksi antoi kyydin - peruutti sitten vaimon ja lapsen päälle"

Blogi: Vesa Surenkin:"Jäämestari oli ajokunnossa viimeksi joulukuun alussa!"

Blogi: Vesa Surenkin:"Saimme jäähyn, kun vastustajan valmentaja kompastui vesipulloon!"

Blogi: Vesa Surenkin:"Vastustajan lääkäri pyysi, ettei tehdä 20 maalia enempää!"

Blogi: Vesa Surenkin - "Valmentajatutkinto vankilassa?"

Uusi blogi: Vesa Surenkin:"Näihin hommiin ei kannata ruveta, jos haluaa joka päivä kuunnella Aamulypsyä ja käydä S-marketissa"

Täältä tullaan Kökşetaw! Surenkin valmentamaan jo kymmenenteen valtioon