Blogi: Vesa Surenkin:"Saimme jäähyn, kun vastustajan huoltaja kompastui vesipulloon!"

Jääkiekkovalmentaja Vesa Surenkin havannoi kazakstanilaista elämää Anakonda.fin blogissaan. Tällä kertaa ajellaan "nykysivilisaation huonoimmilla teillä" ja etsitään hotellihuoneesta valokatkaisijaa ja pistorasiaa. Mukana myös lätkää.

Nyt on ollut aika rauhoittua joulun viettoon ja löysätä ylänappia housuista ja paidasta. Joulupöytään vaan ja ahmimaan. Kasakkamaassa ei joulusta ja joulukiireestä ole tietoakaan. Elämä soljuu rauhallisesti pakkasia odotellessa. Normaalisti pakkasta on 15 - 45 astetta, mutta nyt vaan -5. Meillä oli vuoden viimeiset pelit ja matkaa taitettiin  seitsemän tuntia nykysivilisaation huonoimmalla  tiellä. Todisteena siitä voi pitää meidän bussin ikkunan halkeamista. Oli muuten aikamoinen pamaus.  Satuin istumaan etupenkissä kuten arvon herra- ja miksei rouva-valmentajillakin on tapana.

Pidimme pikku tauon, sellaisen "tupakan mittaisen " paikallisella "Veijo Esson baarilla" ja jatkoimme kuoppaista matkaamme.

        _ _ _ _ _

Perillä meitä odotti Neuvostovallan kukoistuksen aikaan rakennettu halli.

Mikäs siinä. Jäälle vaan.Valmentajien käyttöön annettiin tietenkin oma koppi, jossa oli yllätyksenä infrapunasauna.  Toki joku oli tunkenut sen täyteen haisevia lätkäkamoja, eli se siitä mukavasta saunahetkestä.Olen muuten Suomen Saunaseuran, nyt jo ilmeisesti erotettu, jäsen.

 

    _ _ _ _ _

 

Hotellihuone oli isompi kuin normaalisti. Täällä ei pikku yksityiskohtiin turhaan takerruta, kuten esimerkiksi pistorasioiden tai valokatkaisijan sijaintiin. Puhelimen lataaminen käy näppärästi, jos siirtää vaatekaappia tai vaikkapa parisänkyä. Kuka hullu nyt pistorasian sijoittaisi niin, että sitä voi käyttää! Ilmeisesti paikallinen  tapa säästää energiaa.

Valokatkaisijan löytää aina oven saranapuolelta. Täällä ilmeisesti on tapana mennä saranapuolelta sisään ja ulos. Säästöä säästöä. Pimeässä kompurointi - hyötyliikuntaa!

 

    _ _ _ _ _Vastustajan seurajohto oli ystävällisesti antanut käyttöömme seuran bussin, jotta meidän kuskit saavat  huilata.

Jep .

Just ja just mahduttiin sisään ja päästiin kuin päästiinkin hallille ja aamujäille.

Takaisin hotellille mentiinkin sitten omalla bussilla.

 

   _ _ _ _ _Joo oli meillä pelitkin. Ensimmäinen ottelu oli hankala ja oltiin 5-1  kärsällään viimeisessä erässä. Kirivaihde päälle ja peli oli äkkiä 5-3. Homma toimi ja peli hallussa. Sitten saimme maistaa paikallista vieraanvaraisuutta: saimme jäähyn, kun vastustajan huoltaja kompastui vesipulloon heidän vaihtoaitiossaan. Syyllinen löytyi äkkiä meidän joukkueesta ja sitten oltiinkin alivoimalla neljällä viittä vastaan. Painettiin silti hullun  lailla vastustajan päädyssä. Ja arvaattekin mitä  seuraavaksi tapahtuu..?

Kukaan ei kaadu mutta me saadaan varmuuden vuoksi vielä ilmainen uusinta eli jäähy. Jokainen hieman kiekkoa seurannut tajuaa että kolmella  viittä vastaan  on melko hankala peliä  voittaa. No ei voitettu ei. Seuraavan päivän peli jyrättiin voittoon ja jyrättiin riemurinnoin kotimatkalle pisteet taskussa. Ei kaatuneita eikä hajonneita tuulilaseja vaan onnellisesti kotiin.

Haluan toivottaa tutuille ja tuntemattomille ja tietenkin äidille hyvää ja rauhallista joulua.

Terveisin, Vepu(kki)

 

Vesa Surenkin

 

Vesa Surenkin on suomalainen jääkiekkovalmentaja, joka on valmentanut kymmenessä maassa. Hän puhuu kuutta kieltä. Anakonda.fin blogissa Surenkin kirjoittaa kokemuksia työstään kazakstanilaisen Kökşetaw -kaupungin Arlan -joukkueen päävalmentajana. Arlan joukkueen kotisivu löytyy osoitteesta www.arlanclub.kz .

 

Lue myös:

Blogi: Vesa Surenkin:"Vastustajan lääkäri pyysi, ettei tehdä 20 maalia enempää!"

Blogi: Vesa Surenkin - "Valmentajatutkinto vankilassa?"

Uusi blogi: Vesa Surenkin:"Näihin hommiin ei kannata ruveta, jos haluaa joka päivä kuunnella Aamulypsyä ja käydä S-marketissa"

Täältä tullaan Kökşetaw! Surenkin valmentamaan jo kymmenenteen valtioon