Uusi blogi: Vesa Surenkin:"Näihin hommiin ei kannata ruveta, jos haluaa joka päivä kuunnella Aamulypsyä ja käydä S-marketissa"

Tiedättekö kaupungin Kökşetaw? Jääkiekkovalmentaja Vesa Surenkin tutustuttaa Anakonda.fin lukijat Kazakstanin liigaan. Kazakstan on kymmenes maa, jossa Surenkin valmentaa. Blogissaan hän kirjoittaa havainnoistaan kaukalossa - ja sen ulkopuolella.

Mikäs täällä on ollessa. Treenataan pari kertaa päivässä, ja homma toimii.

Hallilla on kaikki, mitä tarvitaan. Meilla on oma ruokala, jossa vetäistään aamiainen, lounas ja päivällinen. Samasta rakennuskompleksista löytyy myös punttisali ja uimahalli, jossa on 50 metriä pitkä allas.

Kaupunki on tyypillinen venäläinen, tässä tapuksessa kazakstanilainen, pikkukaupunki Kökşetaw. Sen infrastruktuuri poikkeaa aika lailla meikäläisestä.

No, maailmalta löytyy paljon muitakin maita kuin Suomi. Erilaiset elämäntyylit sekä kulttuurit ovat mielenkiintoisia. Näihin hommiin ei kannata ruveta, jos haluaa joka päivä kuunnella Aamulypsyä ja käydä S-marketissa ostoksilla.

Majailen siistissä yksiössä muutaman kilometrin päässä hallilta. Netti ja taivaskanavat toimivat loistavasti.

                                                                    _ _ _ _ _

 Nyt on neljä peliä takana, ja niistä on tullut kolme voittoa ja yksi rankkaritappio. Eli hyvin on lähtenyt hyrräämään.

Ensimmäinen isompi erikoisuus on ihmetelty: meillä piti olla heti mun tänne saapumisen jälkeen viikon sisään kaksi tuplapeliä.

No, toista tuplaa ei pelattukaan kun tuli ilmoitus, että kyseisen seuran rahat on loppu. Vahva jengi, jossa oli peräti seitsemän suomalaista. Kovassa iskussa oleva ryhmä.

Taustalla lienee poliittista kähmintää - taistelu valtion aluehallinnon myöntämistä rahoista.

Alueella toimivan kilpailevan seuran presidentti oli päättänyt haluta kaiken mahdollisen valtion alueelle myöntävän tuen. Asiaa ei varmastikaan haitannut läheinen ystävyyssuhde maan presidentin veljeen.

Ihan kaikkia "tengeja" (paikallinen valuutta) ei sentään saatu ryövättyä. Puille paljaille joutunut Arystan Temirtau joutui kuitenkin luopumaan kaikista ulkomaalaispelaajistaan ja jäljelle jäi vain 12 paikallista kiekkosankaria. (Ilta-Sanomien juttu seitsemän suomalaisen potkuista löytyy tästä.) Määräys aluehallinnolta ja ehto toiminnan jatkamiseen oli: kaikki ulkomaalaiset veke ja seurassa saa olla vain omia supertähtiä.

No, jatkon voitte arvata itse: hieno yritys ja kauhea hypetys kuin Suomen potkupallomaajoukkueella ennen harjoitusmaaottelua Micronesiaa vastaan. Lopputulos: kärsään 6 - 0.

 Arystanista meille muuten siirtyi puolustaja Boris Valbik ja maalivahti Teemu Seppänen.

                                                                _ _ _ _ _

 Tästä se sitten lähtee.

Aurinko paistaa, mutta lintuja ei näy.

Lupailevat kovaa talvea ja jopa 40 asteen pakkasia.

Suomipoika pärjäilee kyllä.

 

Vesa Surenkin

Vesa Surenkin on suomalainen jääkiekkovalmentaja, joka on valmentanut kymmenessä maassa. Hän puhuu kuutta kieltä. Anakonda.fin blogissa Surenkin kirjoittaa kokemuksia työstään kazakstanilaisen Kökşetaw -kaupungin Arlan -joukkueen päävalmentajana.

 

Lue myös:

Täältä tullaan Kökşetaw! Surenkin valmentamaan jo kymmenenteen valtioon