Jääkiekkojoukkueen kauhujen matka - "Kuski ei huomannut, että bussista puuttuu rengas!"

Miltä tuntuisi matkustaa 12 tuntia huonolla tiellä? Niin huonolla, ettei kuski huomaa kun bussista putoaa rengas! Anakonda.fi:n bloggaaja, jääkiekkovalmentaja Vesa Surenkin tietää. Hän kirjoittaa työstään ja elämästään Kazakstanissa.

Pelasimme runkosarjan voitosta Pavlodar nimisessä kaupungissa. Matka sinne kesti 12 tuntia. Tie oli ylivoimaisesti surkein, mitä täällä olen nähnyt. Nopeus putosi välillä kävelyvauhtiin. Eräällä kusitauolla yksi pelaajista hihkaisi kuskille:"Oletko huomannut että meiltä puuttuu yksi takarengas? "

No eipä ollut huomannut. Kuten ei kukaan muukaan.

Siinä  sitten remonttia tekemään sekä uutta rengasta ja  jarruletkuja asentamaan. Tunnin kuluttua matka jatkui taas.

 

                                                _ _ _ _ _

 

Arojen tuijottaminen loputtomiin on masentavaa. Samoin kaupunkien arkitehtoninen taso. Yksikään rakennus ei ole suorassa. Minkänlaista seurantaa ja laadunvalvontaa ei rakentamisessa ole. Lähes kaikki uudet rakennukset näyttävät siltä, että ne pitäisi purkaa saman tien.

 

Maassa maan tavalla, eihän siinä mitään. 

 

 Pavlodar on öljyn- ja kaasuntuotannon keskus Kazakstanissa ja kaupunki on varsin miellyttävä näissä olosuhteissa. Ei missään tapauksessa kesän top kymppi matkailukohde kuitenkaan. 

 

 Tarvittavat pisteet raavittiin mukaan ja runkosarja voitettiin. 

 

 Ensimmäisellä kierroksella pudotuspeleissä pelattiin Astanan joukkuetta vastaan ja jatkopaikka varmistettiin suoraan neljällä voitolla. Pakko mainita, että Suomessa on huipputuomarit verrattuna näihin paikallisiin seppiin, jotka sallivat erittäin vaaralliset selkääntaklaamiset - ja paljon muuta. Onneksi kukaan ei ole ainakaan vielä loukkaantunut vakavammin. 

                                                     _ _ _ _ _    

 Pelireissulla syömme tietenkin hotellissa jossa yövymme. No ei syödä pastaa ei. Turha luulo. Täällä syödään AINA lapsha -keittoa, jossa on nuudeleita, pari palaa kanaa ja perunoita. Oikeeta herkkua. Pääruokana on AINA kanaa riisillä tai perunamuusilla. Miettikääpä syövänne tätä herkkua kymmenen  kuukautta putkeen. Ja kastikkeita ei tietenkään ole.

 

No maassa maan tavalla.

 

Niin onhan meillä välillä myös spagettia ja kanaa. Siihen voi lisätä paikallista herkkujuustoa joka on valmiiksi raastettukin. Europassahan spagettiin voi lisätä herkullista parmesaania. Täällä sitä kutsutaan partisaaniksi. Ja maku on sen mukainen.

 

Jottei elämä menisi voittoputkessa tylsäksi, niin nyt ollaan taas matkalla Astanaan. Meidän hallissa maalataan hullun lailla nurkkia, kun vaalikiertueella rundaava maan resupentti saapuu kylään 16.3. Siihen mennessä paikkojen on kiillettävä. Niinpä me olemme evakossa viikon verran paikallisen KHL-seuran harjoituskeskuksessa. Kaikki on modernia ja tältä vuosituhannella. 

                                          _ _ _ _ _         Olivat muuten maalanneet hallia vastapäätä olevan kerrostalon jännästi pääsiäisen väreihin. Kirkuvan kirkkailla huomioväreillä. Ilmeisesti mitään järkevää maalia ei kaupasta ollut löytynyt.  Sanoivat paikalliset, että eipä hätää. Parin viikon kuluttua se väri on jo rapissut pois. Ei se kauaa ketään häiritse. 

 

No maassa maan tavalla.  

 Hauskaahan tällä on kun oikein yrittää.

 

Vesa Surenkin

Vesa Surenkin on suomalainen jääkiekkovalmentaja, joka on valmentanut kymmenessä maassa. Hän puhuu kuutta kieltä. Anakonda.fin blogissa Surenkin kirjoittaa kokemuksia työstään kazakstanilaisen Kökşetaw -kaupungin Arlan -joukkueen päävalmentajana. Arlan joukkueen kotisivu löytyy osoitteesta www.arlanclub.kz .

 Lue lisää:

Lätkäarkea Kazakstanissa: Poliisi antoi joukkueen bussikuskille sakot, tämä kieltäytyi maksamasta

Jääkiekkovalmentaja Vesa Surenkinin kauhunhetki Kazakstanissa:"Taksi antoi kyydin - peruutti sitten vaimon ja lapsen päälle"

 Blogi: Vesa Surenkin:"Jäämestari oli ajokunnossa viimeksi joulukuun alussa!"

 Blogi: Vesa Surenkin:"Saimme jäähyn, kun vastustajan valmentaja kompastui vesipulloon!"

 Blogi: Vesa Surenkin:"Vastustajan lääkäri pyysi, ettei tehdä 20 maalia enempää!"

 Blogi: Vesa Surenkin - "Valmentajatutkinto vankilassa?"

 Uusi blogi: Vesa Surenkin:"Näihin hommiin ei kannata ruveta, jos haluaa joka päivä kuunnella Aamulypsyä ja käydä S-marketissa"

 Täältä tullaan Kökşetaw! Surenkin valmentamaan jo kymmenenteen valtioon