Lätkäterveisiä Turkista: kolmosdivarin MM-huumaa, mukana esimerkiksi Etelä-Afrikka, Hongkong ja Luxemburg

Anakonda.fi:n kiekkobloggaaja Vesa Surenkin toimii Turkin maajoukkueen kakkosvalmentajana 3. divisioonan MM-turnauksessa. Kisat järjestetään terrorismin varjossa, Surenkin kirjoittaa.

Turkissa tapahtuu monella saralla. Ympäri maailmaa leviää kuvia räjähdyksistä ja itsemurhapommittajista. Kuvat ovat pitkälti sensuroituja. Täällä ei ihan niin tiukkaa seulaa näköjään ole. Viimeisimmän itsemurhapommittajan kadulla lojuvasta päästä levisi kuvaa uutisissa.

Suomessa leviää kuva Vesa Keskisen päästä.

On täällä kiekkoakin pelattu ja kohta pelataan useamman maan voimin. Kolmosdivarin kisat alkoivat maaliskuun viimeisenä päivänä ja seitsemän seuraavaa päivää Turkin urheilukanavat seuraavat silmä kovana omien poikien tempauksia jäällä livenä.

Kaikki ottelut lähetetään suorana lähetyksenä maksuttomilta kanavilta. 

Ei tarvitse miettiä, näkyykö koko peli vai jonkun koomisen hahmon yhtä viehättävät analyysit tulevasta pelistä - ja loput voi lukea lehdestä. Niinhän se siellä onnenlaaksossa tähän mennessä on homma toiminut.

Paikalla ovat Turkin lisäksi: Hongkong (ei King Kong), Luxemburg (ja sieltä muutama tyyppi, jotka uskalsivat tulla Turkkiin), Georgia (ei se jenkkilän osavaltio), Bosnia ja Hertsegovina (eli Jugoslavian rippeitä) ja tietenkin Etelä-Afrikka (ei se kuuluisa Springbocks -ryhmä kuitenkaan).

Poissaolollaan loistavat Arabiemiraatit, jotka eivät vaivautuneet paikalle. On kuulemma liian jännät paikat täällä.

Olosuhteista sen verran, että hienoja plakaatteja ovat painaneet ja ripustelleet hallin ulkopuolella oleviin aitoihin ja maalasivatpa oikein hienosti pihalle ajosuuntaa näyttäviä nuolia. Älkää kysykö miksi. Samaa reittiä pitää ajaa ulos kuin sisäänkin.

Joo ja totta kai yksi törppä ajoi heti niiden maalausten yli ja yksi keksi vielä kävellä maalauksen päältä. Että sellaista hauskaa. Maalasivat ne halliakin niin, että taju meinasi lähteä.

Normijuttu täällä. Tekivät oikein uudet hienot maalitkin. Toki viisi senttiä liian matalat ja kaposet. Sain kunnian toimia ”virallisena tarkastajana” - ja kolme tuntia vierähti, kun kirjailivat mitä pitäisi kahdessa päivässä vielä korjata.

Hauskaa on niin, että sattuu.

Kisat siis pelataan 31.3.-6.4. ja siten vetäistään vielä Turkin sarjan play offit päälle. Siinä sitä jääkiekkoriehaa sitten onkin tälle kaudelle.

On hyvä muistaa kuitenkin, että uuden luominen ja kehittäminen on aina raskasta puuhaa ja melko vaativaa. Elämässä joutuu tekemään joskus raskaita päätöksiä. Joku putoaa kyydistä, joku jatkaa polkuaan.

Pelaajat, jotka kokevat uusia onnistumisia ja elämyksiä, osaavat olla myös kiitollisia siitä, mitä heille on annettu ja opetettu.

Olkaa siis kiitollisia ja onnellisia siitä mitä teillä on, kaikilla ei ole asiat yhtä hienosti.

Palaamme asiaan melko pian.

Aurinkoista kevättä.

Vesa Surenkin

Vesa Surenkin on suomalainen jääkiekkovalmentaja, joka on valmentanut 11 maassa. Hän puhuu kuutta kieltä ja työskentelee parhaillaan Turkin maajoukkueen kakkosvalmentajana. Alkukauden 2015 - 2016 hän valmensi latvialaista HASC Tukumsin joukkuetta.

Vesa Surenkinin blogi: "Turkin maajoukkueen kamera varastettiin Suomessa"

Blogi: Vastustaja yritti potkaista suomalaispelaajaa luistimella kasvoihin, turkkilaistuomari: "Eihän se osunut!"

Lätkävalmentaja ihmettelee, miksi luistelu ei ole fitness -laji - "Hanuri kehittyy"

Näin Turkin lätkäjoukkueessa:"Nuorempi pelaaja ei uskaltanut viedä kokeneemmalta kiekkoa - edes harjoituksissa!"

Vesa Surenkin Turkin maajoukkueen valmennusryhmään - "Taas sitä ollaan jääkiekon kehitysmaassa!"

Valmentaja sai kenkää, kun seuran rahat loppuivat - "Jo syyskuussa, uusi ennätys?"

Kiekkovalmentajan blogi:"Edellinen kausi unohdettu, rahoja odotellaan edelleen"

Anakonda.fin blogissaan Surenkin kirjoitti kaudella 2014 - 2015 kokemuksia työstään kazakstanilaisen Kökşetaw -kaupungin Arlan -joukkueen päävalmentajana. Arlan sijoittui sarjassa toiseksi. Surenkinin vanhat, värikkäät tarinat voi lukea tästä:

Näin jääkiekosta tuli pysyvä osa elämääni

Korruptiota jääkiekon ammattilaissarjassa - "Pelikiellosta selvisi maksamalla"

Vastustaja lähetti suomalaisvalmentajalle ääninauhan oman koutsin huutopalaverista!

Jääkiekkojoukkueen kauhujen matka - "Kuski ei huomannut, että bussista puuttuu rengas!"

Lätkäarkea Kazakstanissa: Poliisi antoi joukkueen bussikuskille sakot, tämä kieltäytyi maksamasta

Jääkiekkovalmentaja Vesa Surenkinin kauhunhetki Kazakstanissa:"Taksi antoi kyydin - peruutti sitten vaimon ja lapsen päälle"

Blogi: Vesa Surenkin:"Jäämestari oli ajokunnossa viimeksi joulukuun alussa!"

Blogi: Vesa Surenkin:"Saimme jäähyn, kun vastustajan valmentaja kompastui vesipulloon!"

Blogi: Vesa Surenkin:"Vastustajan lääkäri pyysi, ettei tehdä 20 maalia enempää!"

Blogi: Vesa Surenkin - "Valmentajatutkinto vankilassa?"

Uusi blogi: Vesa Surenkin:"Näihin hommiin ei kannata ruveta, jos haluaa joka päivä kuunnella Aamulypsyä ja käydä S-marketissa"

Täältä tullaan Kökşetaw! Surenkin valmentamaan jo kymmenenteen valtioon