Blogi: teatteriesityksen synty - Alasti lavalle? Ilmaisia lippuja?

Toiseen otsikon kysymyksistä on myönteinen vastaus, ainakin toiseen. Se löytyy tästä ohjaaja Jalmari Jalosen Anakonda.fi:lle kirjoittamasta blogista, jossa hän seuraa Teatteri Kultsan Family Affairs -näytelmän valmistumista - ensi-ilta on lähellä!

Teatterin tekeminen tulee uniin. Ne unet ovat harvoin miellyttäviä. Näyttelijälle niissä unissa mennään valmistautumattomana yleisön eteen, ollaan alasti lavalla tai lähdetään ulos teatterista unohtaen, että oli vielä pari kohtausta vedettävänä.

Ohjaajalla ne unet ovat erilaisia. Näin unen, jossa esityksemme oli siirretty valtavan isoon saliin, katsojia oli kourallinen hajallaan ympäri katsomoa, näyttelijät eivät osanneet mitään, mumisivat repliikkejään pelokkaina, katsojat huusivat “HUONO!” ja muutama katsoja tunki lavalle näyttämään mallia. Näin myös unen, jossa tarpeistoksi tilaamani tuhat muovipalloa osoittautuivat sormenpään kokoisiksi superlonpalloiksi, jotka litistyivät näkymättömiin näyttelijän alla Spinal Tap -hengessä.

Pelottavimmassa unessani soololaulajattaren laulu muuttui uhkaavaksi ja lopulta hänen silmänsä kääntyivät ympäri jättäen näkyviin vain tyhjää tuijottavat valkuaiset.

Joku saattaa uneksia myös ilmaisista teatterilipuista. Ja niitä onkin nyt tarjolla! Nimittäin Teatteri Kultsa tarjoaa tämän blogin lukijoille korvaukseksi kärsimyksistänne liput Family Affairs -ennakkonäytökseen helatorstaina 5.5. klo 18:00. Ilmaisliput voi lunastaa lippukaupastamme koodilla ANAKONDA. Lippuja on rajoitetusti. Lipppukauppaan pääsee tästä, tervetuloa ostoksille ihan muutenkin.

Jalmari Jalonen

Ohjaaja Jalmari Jalonen valottaa blogissaan teatteriesityksen syntyä. Jalonen on aikaisemmin ohjannut ryhmälähtöisellä devising -menetelmällä koostettuja esityksiä sekä dramatisoinut näytelmät Juha Seppälän Super Marketista ja Pertti Jarlan Fingerporista.

Lue Jalosen aikaisemmat blogit Anakonda.fi -sivustolle tästä:

Blogi: teatteriesityksen synty - puvustus karkasi ohjaajan käsistä

Blogi: teatteriesityksen synty - "On ollu parempiakin sunnuntaipäiviä"

Blogi: teatteriesityksen synty - "Erittäin sekavaa aikaa"

Blogi: teatteriesityksen synty - Läpimenon jälkeen posket kipeinä, nauramisesta

Blogi: teatteriesityksen synty - "Haistattaa kaikelle poliittiselle korrektiudelle!"

Blogi: teatteriesityksen synty - "Nyt ollaan kaukana realismista"