Blogi: teatteriesityksen synty - puvustus karkasi ohjaajan käsistä

Ohjaaja Jalmari Jalonen työstää helsinkiläisen Teatteri Kultsan kanssa esitystä Rosa Liksomin Family Affairs -näytelmästä. Hän kirjoittaa Anakonda.fi:lle hankkeen etenemisestä, nyt puhutaan puvustuksesta - ja siitä, ketkä ottavat sen hoitaakseen.

Olen menettänyt kontrollini produktion puvustukseen. Työryhmään kuuluu toimelias puvustaja. Se on periaatteessa hyvä asia, koska en pysty, osaa enkä halua sitä hoitaa. Puvustajan lisäksi työryhmän naisnäyttelijät ovat hirveän innostuneita aiheesta. Siis h-i-r-v-e-ä-n innostuneita. Treeneihin tuodaan JOKA KERTA ainakin kolme säkkiä riepuja, rättejä, vaatteita ja asusteita.

Niistä keskustellaan ennen treenejä, treenien aikana ja arvatenkin myös niiden jälkeen. Niitä vaatteita, joita ei valita näyttämölle, vaihdetaan tai myydään keskenään. Ja kaikki ovat hirveän onnellisia, kun saivat vaatekaapista tavaraa pois. Rohkenin ääneen epäillä tuon toiminnan logiikkaa, mutta minut tuijotettiin hiljaiseksi.

Miksi – oi miksi – menin koskaan lausumaan:

“Mä haluan tästä jutusta myös visuaalisesti näyttävää, ettei sitten jengi hypi tuolla aina samat harmaat verkkarit päällä."

Ja kaikkein kamalin aivopieru meikäläiseltä oli keksiä, että yhteen lauluun tarvitaan hääpuku. Naiset ja hääpuvut, huhhuh mikä show siitä syntyi.

Täytyy nyt vaan kestää tämä säätäminen, hieno puvustus siitä varmaankin tulee.

Niin joo, kyllähän me treenataankin vaatteiden sovittamisen välillä. Sillä ensi-ilta on jo ensi viikolla, kääk!

Ensi-iltaan on luvassa glamouriakin lämpiöpianistin muodossa. Sekä pieni yhden tähden yllätys yleisölle. Odotan esityskautta, mutta toisaalta odotan kauhulla kun naiset pääsevät ensi viikolla maskeerauksen pariin....

Jälleen yhdet rättisulkeiset menossa. Kuvassa myös tärkeää teatterinteon arkea eli eväät.

Jalmari Jalonen

Ohjaaja Jalmari Jalonen valottaa blogissaan teatteriesityksen syntyä. Jalonen on aikaisemmin ohjannut ryhmälähtöisellä devising -menetelmällä koostettuja esityksiä sekä dramatisoinut näytelmät Juha Seppälän Super Marketista ja Pertti Jarlan Fingerporista.

Lue Jalosen aikaisemmat blogit Anakonda.fi -sivustolle tästä:

Blogi: teatteriesityksen synty - "On ollu parempiakin sunnuntaipäiviä"

Blogi: teatteriesityksen synty - "Erittäin sekavaa aikaa"

Blogi: teatteriesityksen synty - Läpimenon jälkeen posket kipeinä, nauramisesta

Blogi: teatteriesityksen synty - "Haistattaa kaikelle poliittiselle korrektiudelle!"

Blogi: teatteriesityksen synty - "Nyt ollaan kaukana realismista"