"VW-skandaali" suomalaisittain: "Huono autohan tuo on, sysip--ka ja ruma!"

Nettiauto.comin myynti-ilmoitusten tämän hetken suosikiksi on noussut jyväskyläläinen Volkswagen Passatin myyntipuhe. "Ei ole tiukka hinta todellakaan. Täys vitsihän tuo hinta on", lukee ilmoituksessa, jota Anakonda.fi:n toimitus pitää ehkäpä vuoden hauskimpana.

Nettiauto.comin ilmoitus vuoden 1998 diesel-Passatista on hauskaa luettavaa. Liikoja ei lupailla, ehkäpä jopa päinvastoin, sillä pitkän myyntitekstin loppupuolella kirjoittaja tunnustaa:

"Voi olla, että olen vähän vääristelly totuutta tätä myynti-ilmoitusta laatiessa ja ehkäpä liioitellut tai jopa vähätelly jotain asioita."

Kuluva viikko on ollut koko Volkswagen -konsernille kaikkien aikojen huonoin. Maailman suurimman autotehtaan tunnustettua sen käyttäneen pakokaasumittaustuloksia kaunistelevaa teknologiaa, yhtiön johdon palli heiluu ja osakekurssi on syöksykierteessä. CCN arvioi VW:n kärsivän skandaalin vuoksi jopa yli kuuden miljardin euron kolhun. Väärin perustein markkinoituja - ja myytyjä - autoja on maailmalla ainakin 11 miljoonaa. Ja nyt siis eletään vasta ensimmäisiä päiviä asian paljastumisen jälkeen. Mitkä kaikki viranomaistahot langettavat volkkarille sakkomaksuja? Nostavatko diesel-vw:n omistajat ryhmäkanteen ostettuaan toisenlaisen tuotteen kuin luulivat?

Ja miten käy Volkswagenin maineelle pitkällä tähtäimellä? Autovalmistajana se nousi äskettäin Toyotan ja GM:n ohi maailman markkinajohtajaksi. Valitsevatko ympäristötietoiset kuluttajat jatkossa muun merkin kuin saksalaisen kansanauton? Jopa Saksan liittokansleri Angela Merkel pelkää, että koko saksalainen teollisuus sai VW:n huijauksessa tärskyn, josta toipuminen kestää.

Eräänlaisena VW-skandaalina myydään myös peräti 597 000 kilometriä ajettua, 1,9 -litraista diesel-Passatia.

"Se vaan on niin, että vaikka kuvittelee olevansa henkisesti vahva ja positiivisesti elämään suhtautuva mies, niin ei sitä vaan kaikkea kestä. Jälkeenpäin ajateltuna huvittaa miten sitä aina kuvittelikin - uskotteli itselleen - että kun tämän vian vielä korjaan, niin sitten niitä huolettomia kilometrejä riittää. Ja aamulla heräsi huomaamaan, kuinka ikkunat olivat yön aikana auenneet, auto täyttynyt lumesta ja aamulla lämpötilakin noussut suojan puolelle. Perse märkänä töihin ajellessa turvatyynyjen yms. merkkivalot yksi kerrallaan syttyy häikäisemään, mutta ei se haittaa kun ei tule lämmityslaitteelta niin lämmintä ilmaa että tuulilasi kuivuisi kuitenkaan. Huono autohan tuo on. Sysipaska. Ja ruma."

"Kolisee ja paukkuu kun pääministerin twitteri."

Nyt autoa myyvä herrasmies on ajanut autolla ilmoituksen mukaan kahdessa vuodessa 100 000 kilometriä.

"Sisusta on oikeastaan yllättävän hyvässä kunnossa. Kai siellä on vaan kerennyt istua niin vähän, kun pääasiassa aika menee konepellin alla."

Konepellin, ja auton alla aikaa on tosiaan vierähtänyt. Melkein kaikki kuviteltavissa oleva Passatiin on vaihdettu - vähintäänkin kerran.

"Ostin auton pari vuotta sitten keulaan kolaroituna. Lokasuoja, konepelti ja umpio löytyi helposti ja jakopääkin tuli hiluineen vaihdettua kun keula oli auki. Tuulilasi vaihtui uuteen. Ja tietenkin ne kaikki neljäsataa tukivartta. Ja kaasujouset takaluukkuun. Ja konepeltiin. Ja uusi antenni katolle."

Luettelo jatkuu. Ja jatkuu:

"Jos jollekin tuli semmoinen olo tätä lukiessa, että eihän noita vikoja niin paljon ole. Voin ihan liiottelematta kertoa, että on niitä paljon muitakin. Ohjaustehostinöljyä kuluu, välijäähdytin vuotaa, käsijärru ei pysy ylhäällä, takalasin pyyhin ei toimi, hanskalokeron kahva puuttuu, antenni on huono."

Kaiken tuon jälkeenkin ilmoittaja arvelee saavansa auton myytyä.

"Yltiöoptimistejahan tästä maasta löytyy, niin eiköhän tuolle ottaja jostain ilmaannu."

Pyyntihinta on 800 euroa.

"Ei ole tiukka hinta todellakaan. Täys vitsihän tuo hinta on."

Lue Anakonda.fi:stä myös:

"Vaikka luotisateeseen!" - Nettiauto.com: myynnissä panssaroitu diplomaattiauto

Myytävänä: elokuvasta tuttu klassikkoauto

Juhani Tammisen 1970-luvulla tuoma museojenkki myytävänä - "Tamin kirjallinen tuotanto mukaan"

Ostaisitko 90-vuotiaan auton? Ajokunnossa, Suomi-auto...

Ostaisitko Brezhneviä kyydinneen Cadillacin? - Katso linkki myynti-ilmoitukseen

No nyt on autolla myyntilause:"Tällä lyhytkin matka tuntuu pitkältä"

Myynti-ilmoitus lupaa: Dodgessa riittää ääntä:"Naapurit p--kovat housuihinsa!"

No nyt on äijäkilvet autossa:"Saa +10 miespistettä"

Nettihitti: Aidon Kummeli-Saabin myynti-ilmoitus!

Vanha virka-auto myytävänä - "Olisko Halosen Tarjalla vaikutusvaltaa hankinnassa?"

Miten tämä on mahdollista? Myytävänä Opel Calibra vm.-92, ajettu vain 582 km!

Lähes 400 tkm ajettu maasturi-Mersu huutokaupataan - "Kilometrit ei näy kuin mittarissa!"

Kevät tuli automyyntiin:"Etsitkö pieniruokaista tilaihmettä perheellesi? Olet väärässä paikassa"

Nyt on tyly autonmyynti-ilmoitus:"Vaimo sanoi, että Sierra tai hän lähtee!"

Miten myydään avo-Cadillac talvella? - "Stetson kaupan päälle!"

Nettiauto.comissa myydään kiisteltyä klassikkoa - "Molempien merkkien huonot puolet!"

Nyt on BMW:n myyntiteksti kohdallaan:"Insinööritaidon mestariteos korskuu kuin kiimainen saksanhirvi!"

Nettihitti: Toyota Corollan myynti-ilmoitus - "Pyssyy kynnenaluset puhtaina!"

Nettihitti: Nyt myydään Lapissa prätkää -"Vessanpöntön valakia seriffi-Honda!"