Miten myydään avo-Cadillac talvella? - "Stetson kaupan päälle!"

Myynnissä avoauto, jolla ei ole koskaan ajettu talvella. Mutta nythän on talvi, mitäs järkeä tässä on? Vuodenaika ei lannista Cadillac Allantén kauppaajaa: Nettiauto.comin ilmoituksen mukaan autonostaja saa päähineen, joka on yhtä amerikkalainen kuin Cadillac.

John B. Stetson alkoi tehdä leveälierisiä hattuja vuonna 1865 kymmenen dollarin pääomalla, yhden huoneen "tehtaassa". 160 vuotta myöhemmin stetsoneista voidaan puhua pienellä kirjoittaen, ne ovat osa periamerikkalaista kuvastoa siinä missä stetson päässään ratsastava cowboykin on.

Cadillac -autotehdas sai Detroitissa nimensä vuonna 1902 kaupungin perustaneen ranskalaisen löytöretkeilijän Antoine de la Mothe Cadillacin mukaan. GM:n omistukseen kuuluvan amerikkalaisen loistomerkin historiasta voi lukea lisää tästä.

Stetson ja Cadillac kohtaavat hauskasti Ikaalisten autotalon myynti-ilmoituksessa Nettiauto.comissa.

"Kaupan päälle saat Stetsonin ja Cadillacin ratin takaa elämä näyttää niin paljon paljon paremmalta ,)", kuuluu ilmoituksen viimeinen lause.

Stetson on stetson, hieno hattu, mutta millainen auto pitää hankkia, että stetson vaihtaa omistajaa siinä samalla?

Myynnissä on Cadillac Allanté vuodelta 1993, viimeiseltä vuodelta jolloin tätä yli neljän litran V8-koneella Mercedes-Benzin SL:n ja Jaguarin XJS:n kilpailijaksi tähdättyä kaksipaikkaista autoa tehtiin. Se oli siis suunnattu luksus-avoauton hankkijoille, joten kaikki tehtiin autoon viimeisen päälle. Korin suunnitteli italialainen Pininfarina - ja teki myös: kerrotaan, että Italiassa rakennettiin auton kori valmiiksi asti - ja lennätettiin sitten Detroitiin, jossa moottori asennettiin paikoilleen. Rahtia varten oli oma erikoisvalmisteinen Boeing 747, johon mahtui New York Timesin Pininfarinaa käsittelevän jutun mukaan 56 autoa kerrallaan.

Kaikkiaan Cadillac Allantéa valmistettiin kaikkiaan runsaat 21 000 kappaletta.

Ikaalisten autotalossa oleva yksilö on myyntitekstin mukaan "kunnoltaan A1" ja "alkuperäinen kullattu avainkin on tallessa".

Hintapyyntö on 16 700 euroa.

Lue myös

Nettiauto.comissa myydään kiisteltyä klassikkoa - "Molempien merkkien huonot puolet!"

Nyt on BMW:n myyntiteksti kohdallaan:"Insinööritaidon mestariteos korskuu kuin kiimainen saksanhirvi!"

Nettihitti: Toyota Corollan myynti-ilmoitus - "Pyssyy kynnenaluset puhtaina!"

Nettihitti: Nyt myydään Lapissa prätkää -"Vessanpöntön valakia seriffi-Honda!"