Kommentti: Elastinen, onhan seuraavaksi stadionin vuoro?

Hurmoksellinen tunnelma Vain elämää -konsertissa herättää kaksiosaisen kysymyksen: jatkuuko sama kesällä olympiastadionilla? Vai tekeekö Elastinen "cheekit"? Anakonda.fi väittää, että varmaa on kuitenkin se, että Elastinen valloittaa stadionin.

Hartwall Arena, Helsinki, lauantai 27. joulukuuta 2014 klo 22.47. On kulunut lähes kolme tuntia siitä, kun Vain elämää -konsertin tv:stä tutut kolmoskauden tähtilaulajat Paula Koivuniemi, Jenni Vartiainen, Paula Vesala, Vesa-Matti-Loiri, Samuli Edelmann, Toni Wirtanen ja Elastinen aloittivat keikan.

Elastinen kiittää yleisöä luetellen kaikkien esiintyjien nimet - paitsi omansa.

"....ja meitsi."

Yleisö hurraa. Noin 13 000 ihmistä, loppuunmyyty Suomen suurin sisähalli seisoo ja taputtaa käsiään.

Tilanne kiteyttää kuluneen syksyn tv- ja levymyyntisensaation suurimman voittajan. "Meitsi" eli Elastinen on myös Anakonda.fin tietojen mukaan kasvattanut  kauden tähdistä eniten keikkakysyntäänsä ensi vuoden markkinoita ajatellen.

Ei pidä ymmärtää, että yhden voitto merkitsisi näissä kisoissa muiden tappiota. Vesku Loiri, Paula Koivuniemi, Jenni Vartiainen, Samuli Edelmann ja Toni Wirtasen Apulanta ovat jo tähän mennessä saaneet keikkakalenterinsa niin täyteen kun ovat halunneet.

PMMP-yhtyeensä vuosi sitten kuopanneen Paula Vesalan taidot tulivat myös selväksi ohjelman myötä entistä laajemmalle yleisölle, mutta hän tuskin ulosmittaa ohjelman markkina-arvoa ainakaan vielä ensi keväänä tai kesänä: monipuolinen taiteilija asuu Los Angelesissa ja opiskelee kevään  maineikkaassa UCLA:ssa teatteri-, tv- ja elokuvakäsikirjoittamista. Suomenkielinen soololevy Vesalalta ensi vuonna saadaan, mutta ilmeisesti vasta syksyllä.

Elastiselta sen sijaan odotetaan uutta levyä alkuvuodesta 2015.

Olympiastadion, Helsinki, kesä 2015. Elastinen hyppää, kääntyy ilmassa ja laskeutuu. Hän heiluttaa yleisölle kauas pohjoiskaarteeseen. Mikä boogie! Näiden sanojen perässä biisitekstissä olevan kysymysmerkin voi tällä kertaa korvata huutomerkillä.

Edellinen kappale oli kuvittelua, mutta se on erittäin todennäköisesti myös täsmällinen kuvaus siitä, mitä Suomen suurimmassa konserttipaikassa koetaan kahdeksan kuukauden kuluessa.

On mahdollista, että Kimmo Laiho eli Elastinen väläyttää hymyään ja viihdyttäjäntaitojaan kuten tänä viikonloppuna arenassa, osana Vain elämää -ryhmää.

Mutta mahdollista on myös se, että Laiho lähtee ystävänsä Jare Henrik Tiihosen tielle - ja rohkaistuu vetämään keikan olympiastadionilla ihan omiin nimiinsä, tekemään cheekit.

Vai pääsisivätkö Vain elämää -konsertit järjestävä Warner Music Live ja Elastisen itse omistama ohjelmatoimisto Rähinä Live sopimukseen niin, että jopa molemmat konsertit koettaisiin? Jos Elastista ei saada stadionin lavalle, jonkun asiasta päättävän tahon laskutikussa on viirus.

Olympiastadionin konserttikesästä on tulossa joka tapauksessa vilkas, kun jo julkistettettujen One Direction -konserttien lisäksi stadikalle koetaan Anakonda.fin aiemman uutisen mukaan myös Jari Sillanpää.

Tärkein syy Elastisen menestykselle - ja todennäköisesti myös keikalle suurimman mahdollisen yleisön edessä - on kuitenkin hänen kunnianhimonsa.

Mihin kaikkeen hän onkaan viime vuosina ryhtynyt, hän on ryhtynyt edistääkseen omaa uraansa ihailtavan määrätietoisesti. Tähtivalmentajan rooli Voice of Finlandissa teki Elasta pahemmin liioittelematta koko kansan suosikin. Vain elämää esitteli, että kohtelias, hyväntuulinen ja Voice of... -tuomarina pätevän oloinen kaveri on tosiaan osaava räppäri ja taitava muokkaamaan tyylilleen sopivaksi minkä tahansa suomi-iskelmän, -popin tai -rockin.

Nyt Elastisella on tilaisuus kotiuttaa sijoitustensa pääomat korkoineen. Valloittaa stadion omilla, hänen vanhan Fintelligens -duonsa  - ja Vain elämää -sarjasta mukaan tarttuneilla hiteillä.

Niin, että Anna soida, Elastinen. Stadionin täydeltä.

Teksti: Pasi Kostiainen, Kuva: Rähinä

Lue myös:

Neljä syytä, miksi Vain elämää -tähdet ovat tähtiä

Pasi Kostiainen: Cheekistä Sillanpäähän ja Kaija Koohon - Nyt halutaan suomalaista, elävänä!

Jari Sillanpäälle keikka olympiastadionille?

Pasi Kostiainen: Iik, sehän on Cheek! Tämä on suosion salaisuus