Nostalgia is DEAD -blogi - Kun Juice nukahti pöytään kesken haastattelun

Joose Berglundin Anakonda.fi -blogissa kohdataan tänään suomalaisen rockin jättiläinen: kiistelty ja kiitelty, ristiriitainen lahjakkuus Juice Leskinen.

Juice Leskinen on  meikälle vähän vaikeasti sulava paketti, hänestä vastikään kirjoitettua kirjaakin piti palastella monta kuukautta ennen kuin sain luetuksi loppuun.

Sanavalmis, nokkela, nuori, anarkistinen nero, josta tuli kitkerä, etanolin marinoima vanhus ja ennenaikainen ruumis.

Tässä Mika Sundqvistin studioilla keväällä 1985 Maksetaan velkaa -hyväntekeväisyysbiisin sessioissa ottamassani valokuvassa ehkä tiivistyy jotain.

Leskinen oli senkin projektin henkinen johtaja. Mies, johon kamerat kohdistettiin - ja sitä hän pakeni kaikesta huomionkipeydestään huolimatta alkoholiin.

Tapasin Juicen muutamaan otteeseen ja vietin hänen seurassaan yhden pitkän iltapäivän, jonka aikana purkitettiin  Rumban joulunumeron kansijuttu. Juice inhosi Rumbaa, koska Rumbassa häntä piikiteltiin - ja Juice piikitteli takaisin.

Kun Rumba loppuu -biisin - joka oli kirjoitettu ennen lehti-Rumban perustamista - Leskinen muisti monesti keikoillaan omistaa Rumba-lehdelle.

Jotain kunnioitusta vastustajat toki toisilleen soivat. Rumba laittoi Juicen kanteen - ja Juice otti silmille hyppivän noviisilehden skribentin tosissaan.

Mun arkistoni ovat sekaisin - kopiota siitä, puhuttiin on turha etsiä omista faileistani, mutta muistikuvieni mukaan haastattelu oli parhaita koskaan tekemiäni muusikkohaastatteluja. Puhuttiin pitkään ja perusteellisesti - ja juotiin olutta ensin Rumban ja sitten vissiin vähän Juicenkin piikkiin Tampereen YO-talon pöydässä.

Juice oli ilmeisesti aloitellut iltapäivää jo suosikkiravintolassaan Wienerwaldissa, aivan YO-talon kulmalla - ja haastattelu päättyikin siihen, että jututettava nukahti pöytään.

Allekirjoittanut keräsi kamansa ja häipyi vähän nolona Tampereen iltaan. Ajattelin kuitenkin, että lienee kohteliasta vinkata henkilökunnalle Leskisen väsymyksestä.

"Vittu, joko taas", kuului ravintolan edeskäyvän kommentti.

TEKSTI JA KUVAT: JOOSE BERGLUND

Joose Berglund pyörittää Stupido -levy-yhtiötä, -ohjelmatoimistoa ja independent -musiikin verkkokauppaa täällä. Lue myös hänen aiemmat Anakonda.fi -bloginsa:

Uusi blogi: Joose Berglund: Nostalgia is DEAD

Nostalgia IS DEAD -blogi - Cisse Häkkinen vuonna 1984

Nostalgia is DEAD -blogi - Echo & The Bunnymen Helsingissä 1985

Nostalgia is DEAD -blogi - Lords of The New Church

Nostalgia is DEAD -blogi - Pogues joi viskiä Suomessa

Nostalgia is DEAD -blogi - Andy McCoyn kanssa hippasilla Lappajärven Krouvissa

Nostalgia is DEAD -blogi - Varainhoitoa Pohjanmaan malliin: kun Status Quo kaatoi festarin