Sami Hedberg punnitaan torstaina vaa`alla ja lauantaina lenkkipolulla

Stand up -koomikko Sami Hedberg on pudottanut painoaan yli 20 kiloa ja treenannut itsensä elämänsä kuntoon. Anakonda.fi on seurannut lauantaina huipentuvaa harjoittelua. "Puolimaratonilla on tavoitteena oma ennätys", hän kertoo.
Anakonda.fi on seurannut stand up -koomikko Sami Hedbergin hurjaa treenikuuria. Nyt rääkki huipentuu: viikonloppuna on Hedbergin järjestämä Pullukka Run -tapahtuma, jossa Hedberg juoksee puolimaratonin.

Miten viimeistelyharjoitukset ovat sujuneet?

"Harjoitukset ovat viime aikoina sujuneet tosi hyvin. Viimeisinä viikkoina olen saanut myös kiertueella kaikki omatoimiset treenit tehtyä. Painon tippumisesta on tullut itselle hyvä mieli, mikä on antanut lisäenergiaa päästä alle sataan kiloon. Juokseminenkin on alkanut tuntua hyvältä."

Entä koko homma, kun nyt katsoo taaksepäin viime marraskuuhun saakka?

"Idea lähti siitä, että halusin parantaa omia elintapojani ja kuntoa. Tiukinta oli haastaa itsensä uuteen elämäntapaan näin kiireisen aikataulun ja etenkin keikkatahdin yhteydessä. Jo itsessään 365 keikkaa vuodessa on kovaa työtä. Välillä tuntui, ettei vaan painoa tipu, vaikka mitä tekisi. Kun ruokavalion sai vähitellen sopimaan omaan elämänrytmiin, niin koko elämä muuttui paremmaksi. Haastavimpia olivat painon jumittumisvaiheet. Paino jumittui ensin 120 kilon kohdalle ja sitten uudestaan 110 kiloon. Kun 110 kilon rajapyykki alittui, sain uuden vaihteen päälle."

Ja se paino, kun sitä nyt on seurattu, niin missä kohti vaa` an viisari väpättää?

 "Perjantaina 3.7. paino oli noin 105 kg. Siitä on tultu jo alaspäin, mutta ns. Tuomiopäivä on to 9.7., jolloin virallinen julkinen punnitus tehdään. Saa nähdä näyttääkö vaa’an viisari alle 100 kg."

Mikä on tavoitteesi Pullukka Runilla?

"Tavoite olisi juosta jopa kaikkien aikojen paras aika. 2h 10min tai 2h 15 min aikoja lähdetään tavoittelemaan."

Fakta: Pullukka Run Vierumäellä 11. heinäkuuta, lisätietoja pullukka.fi

Teksti: Pasi Kostiainen

Lue Anakonda.fi:stä myös nämä Sami Hedberg treenaa -jutut:

"Samin vauhti on todella kova"

Sami Hedberg pudotti painoaan 18 kiloa - Katso kuvat ennen ja jälkeen treenin

Joko lasket leikkiä isommista lihaksistasi, Sami Hedberg? - "Hauista on tullut!"