"Samin vauhti on todella kova"

Personal trainer Tomi Kokko on valmentanut stand up -koomikko Sami Hedbergiä heinäkuun toisena lauantaina juostavaan Pullukka runiin. Tuloksia on tullut, painoa on lähtenyt - Hedberg on kovassa iskussa.

Runsaan viikon kuluttua Sami Hedberg astuu vaa´alle - ja juoksukenkiin. Hänen tavoitteensa oli pudottaa paino sataan ja nostaa kuntoa. Ensimmäisen tavoitteen saavuttamista saadaan jännittää loppuun saakka, mutta toisen voi jo nyt sanoa onnistuneen: koomikko on kondiksessa!

"Kun katsoo kokonaisuutena kulunutta reilua kuutta kuukautta niin kunto on kohonnut. Mikä vielä tärkeämpää, elämäntyyli on muuttunut", Kokko sanoo Anakonda.fi:lle.

"On saatu tehtyä elämäntapamuutos, jonka seurauksena Samilla on parempi olo ja enemmän virtaa. Sen näkee sitten tietysti myös näissä treeneissä."

Hedberg nyökkää vieressä. Hänen hengityksensä alkaa harjoituksen jälkeen tasaantua.

Ollaan Helsingissä Hietsun biitsillä. On alkukesälle tyypillinen ei-niin-sairaan-helteinen-päivä, juuri mainio sää treenaamiseen. Ja tänään on menty kovaa. Kokko juoksutti ja voimatreenautti Hedbergiä pitkän ja raskaan köyden kanssa (hurjaa touhua) ja veti tämän kanssa intervalleja niin, että hiekka pöllysi (tosi hurjaa touhua).

Paitsi treenin lisääntyminen, elämäntapamuutokseen kuuluvat myös levon lisääntyminen ja ruokavalion muuttuminen.

"Samilla on välillä nyt 365 -kiertueen takia sellainen tahti, että levon riittävä saaminen on välillä haasteellista", Kokko sanoo.

Hedberg pystyy jo puhumaan:

"Ilman tätä kunnon kohotusta en olisi pystynyt edes lähtemään tähän 365 -juttuun."

Se on siis ennätyksellinen kiertue, jossa Hedberg vetää vuoden aikana peräti 365 keikkaa.

Ja treeniin on myös toinen syy, hän tahtoo pärjätä mahdollisimman hyvin järjestämässään Pullukka Run -tapahtumassa Vierumäellä.

Fakta: Pullukka Run Vierumäellä 11. heinäkuuta, lisätietoja pullukka.fi

Teksti: Pasi Kostiainen

Lue Anakonda.fi:stä myös tämä Sami Hedberg treenaa -juttu:

Sami Hedberg pudotti painoaan 18 kiloa - Katso kuvat ennen ja jälkeen treenin

Joko lasket leikkiä isommista lihaksistasi, Sami Hedberg? - "Hauista on tullut!"