Joko lasket leikkiä isommista lihaksistasi, Sami Hedberg? - "Hauista on tullut!"

Sami Hedbergin treeni alkaa tuottaa tulosta paitsi painonpudotuksen, myös lihasmassan kasvattamisen osalta. Anakonda.fi seuraa stand up -koomikon treeniohjelmaa, jonka avulla hän tähtää omaan Pullukka -puolimaratoniinsa heinäkuuksi.

Kesäkuun ensimmäisenä keskiviikkona Sami Hedberg treenasi valmentajansa Tomi Kokon valvovan sillan alla Helsingin Hietalahden uimarannalla. Vanhaa sanontaa lainaten meno oli kuin moukarihäkissa: koomikon huumorintaju oli koetuksella, kun Kokko pisti Hedbergin vetämään rankan intervalli-harjoituksen.

Puolen minuutin täystehoisen juoksuvedon tai kuntopiirisuorituksen jälkeen oli hetki aikaa levähtää. Sitten Hedbergiä vietiin taas seuraavat puoli minuuttia. Apuvälineenä oli mukana naru. Juoksuun puolestaan toi oman ulottuvuutensa se, että juoksualusta oli upottava rantahiekka.

"Aika kovaa hommaa", Hedberg huokasi Anakonda.fi:lle harjoituksen jälkeen.

Treeni on keholle vaativa. Sykkeet nousevat koko ajan. Harjoituksen jälkeen Hedberg starttasi loppuviikoksi keikoille - ja juoksemaan intervallitreenejä omatoimisesti. Keikkareissuja on tosiaan tehtävä, että huima tavoite 365 keikasta tänä vuonna toteutuu.Ja jatkuvan keikkailun ohella Hedberg siis harjoittelee tiukkaan tahtiin.

Tavoite on olla hyvässä kunnossa - ja painaa alle sata kiloa - Hedbergin 11. heinäkuuta itse järjestämässään Pullukka -puolimaraton -tapahtumassa Vierumäellä.

"Nyt painoa on 108 kiloa. Kiire tulee", hän sanoo.

Paino on kyllä pudonnut hurjaa tahtia viime aikoinakin. Kun Anakonda.fi haastatteli Hedbergiä kolme viikkoa sitten, vaaka näytti pari kiloa enemmän.Marraskuussa treenin alkaessa koomikkoa oli 128 kiloa. Eli paino on jo pudonnut 20 kiloa!

Kova saavutus, kun muistaa, että Hedberg on samaan aikaan rasvan polttamisen kanssa kerännyt lisää lihasmassaa.

"Hauista on tullut", Hedberg kertoo havainneensa, mutta ei vielä niin paljon, että voisi alkaa stand up -koomikkona vääntämään tarinaa maailmasta lihaskimpun silmin.

"Tämä on vielä niin tuore pakkaus, ettei siitä vielä ole aiheeksi. Vielä pitää saada painoa pois ja lihasta päälle. Koko projektin lähtökohta oli tietysti laihtuminen, koska sitä painoa oli niin helvetisti liikaa. Mutta olen jo tällä hetkellä vähän pienempi pullukka."

Fakta: Pullukka Run Vierumäellä 11. heinäkuuta, lisätietoja pullukka.fi

Teksti: Pasi Kostiainen

Lue Anakonda.fi:stä myös tämä Sami Hedberg treenaa -juttu:

Sami Hedberg pudotti painoaan 18 kiloa - Katso kuvat ennen ja jälkeen treenin