Pate Mustajärvi 60 vuotta - Lue ensimmäisen managerin muistot ja onnittelut

Popeda -yhtyeen legendaarinen solisti Pauli "Pate" Mustajärvi täyttää 60 vuotta. Anakonda.fi:n bloggaaja Hannu Peltonen on tuntenut Paten 1970-luvulta lähtien - ja on siis oikea mies kirjoittamaan onnittelut Manse-rockin mestarille.

Pauli 60 vuotta!

Joku kuitenkin miettii miksi mä vaahtoan tuosta Mustajärvestä. No, olen se se jätkä joka vei sen kuuluisan c-kasetin Epelle, enkä lähtenyt pois ennen kuin Epe kuunteli sen, ja sitten Epe otti ne talliinsa, Pokolle. Kävi ensin toki varmistamassa Mustajärven autotallissa, että ne osaa soittaa. Keikoille piti lähteä, sekin oli ehto.

Mikkosen Arwo, luokkakaverini, edesmennyt Popeda-kitaristi oli paras kaverini ja sehän minut sinne Mustajärven autotalliin vei. Paulia kuultuani tiesin, että nyt on Arwolla bändi, jossa minun pitää saada olla mukana jotenkin.

Tunsin Epen, kun Epe'sissä luuhasin ja sain sieltä töitäkin, varmaankin kun osasin pelata vähän sitä jalkapalloa. Minä en osannut soittaa enkä laulaa, joten mä olin manageri. Kauppaopiston käyny. Soittelin lehtiin isäni, alkuperäisen Iso-Paten laskuun ja olin mahtavaa. Todella. Nättilän Tepon Hurma taisi olla ensimmäinen lehti joka tuli oikein Iltalomaan (ravintola Virontörmänkadulla). Muistan, että manageri tarjoili runsaasti juotavaa.

Tapani Ripatille annoin koelevyn noin vain Tavastiassa, siis Tampereella.

Tunsin koko suvun, tai siis tunnen. Paulin vanhempien veljien kanssa pelasin jalkapalloa Ikurin Vireessä. Meirän talkkari oli Paulin sukulainen, läheinenkin. Paulin siskon kanssa naimisissa, muistaakseni. Jäkrä, se valmensikin Virettä. Pikku-Jussi Aaltonen, sekin pyöri siinä.. Aina on kavereita oltu. Myös Pauli ja isäni Pauli, ja äiteeni ja siskonikin tietysti.

Siksi!

Paulihan se vuosia täyttää, Pate syntyi vasta 70-luvulla.

Odotan siis innolla mitä Pauli isona tekee. Popedahan on Suomen Rollarit, näin Epe sanoi 1970-luvulla, joten niiden pitänee käydä Kuubassa keikalla.

Onnittelut Pauli! Ikurissa nähdään, katellaan 999-rundin kuvia.. Pitäkää hauskaa siellä Mustajärvellä!

Peltsu

Teksti ja kuva: Hannu Peltonen

Hannu Peltonen kuvaa Anakonda.fi:lle Tunnelmia Tampereelta -kuvablogia. Hän myös kirjoittaa, kun asiaa on.

Uusi kuvablogi aloittaa: Hannu Peltonen - Tunnelmia Tampereelta

Blogi: Mitä on vanha kirjallisuus?

Kuvablogi: Tunnelmia Tampereelta

Kuvablogi: Tunnelmia Tampereelta - Kesäistä luontoa kaupungissa

Hyvää juhannusta!

Kuvablogi: Tunnelmia Tampereelta - Tehdaskaupungin sydän