Uusi kuvablogi aloittaa: Hannu Peltonen - Tunnelmia Tampereelta

Hannu Peltonen herää varhain ja kuvaa aamulenkillään kotikaupunkiaan Tamperetta. Anakonda.fi alkaa nyt julkaista kuvablogina Peltosen otoksia.

Hannu Peltonen esittelee itsensä näin:

"Olen 62-vuotias, omasta mielestäni nuorekas ja katu-uskottava Popedan ex-manageri, Cabaree Oscarin ja Oskarinhovin entinen DJ. Olin myös antikvariaatti Komisario Palmun aina hyväntuulinen isäntä 24 vuotta, ja elin Tapparaa Aamulehteen ihan luvan kanssa kehumalla 17 vuotta. Toimin myös musiikki- ja kirjallisuusavustajana samaan lehteen. Käsittääkseni edelleenkin, jos aikaa jää kuvaamiselta ja innostun."

Kuvaus alkoi vähän varkain, Peltonen oli aiemmin ollut ennen kaikkea tekstin ystävä niin kuin toimittaja ja kirjadivarin isäntä voi vain olla.

"Otin itse kuvat jääkiekkokolumniini viimeiset vuodet ja luontokuvaus alkoi vahingossa, kun eräällä lenkillä huomasin, että se on kivaa ja osaankin sitä pikkuisen. En ikään kuin ole lenkillä, vaan siirryn kuvauspaikasta toiseen. Silloin ei huomaa väsyä."

Kuvien julkaisemisen Peltonen aloitti sosiaalisessa mediassa.

"Eräänä päivänä päätin esitellä Facebookissa paikan nimeltä Tipotie. Sanonnan mukaanhan joku on tipotiessään. Silloin se polku oli tuntematon, ei ollut terveyskeskusta siellä, eikä mitään muutakaan. Kuvasin sen, olin rouvan kanssa matkassa. Juuri sillä kohdalla oli raput harjulle, joten ehdotn että kipaistaanpa tuonne. Sitten vaimo ehdotti Varalan kuvaamista arkkitehtuurin nimissä, sitä Wivi Lönnin suunnittelemaa vanhaa rakennusta. Vasta kotona huomasimme, että olimme tehneet matkaa kolme tuntia. Siitä se lähti, kamera kädessä ei väsy."

Ei väsy ei, Peltoselle on käynyt itse asiassa päinvastoin. Lenkit ovat pidentyneet niin, että se näkyy ja tuntuu.

"Kameran kanssa lenkit ovat kilometrejä pidempiä, pitävät äijän kunnossa, 35 kiloa lähti viime vuonna."

Nyt Peltonen antaa Facebookissa julkaisemansa helmet myös Anakonda.fi:n lukijoiden ihailtaviksi. Tamperelaisille kuviin liittyköön tunnistusleikki: mistähän ne on otettu, mitä kuvissa näkyy? Kaupunkia tuntemattomat voivat vain ihailla. Peltonen ei kuviaan selittele, ne puhukoot puolestaan itse.

Ja puhuvathan ne!

Teksti: Pasi Kostiainen, kuva: Hannu Peltonen