Super-Zlatan:"Lähetin Tanskan eläkkeelle!" - Lue voittajan kommentit

Zlatan on irti! Hän tykitti kahdella maalillaan Ruotsin ensi kesän jalkapallon EM-turnaukseen. Anakonda.fi iloitsee myös siitä, että Zlatan Ibrahimovic on terävänä yhä haastatteluissaankin. Lue parhaat uudet lohkaisut!

Urheilun psyykkaamisessa on syytä muistaa, että sanotun saattaa löytää edestään.

Varsinkin, jos lähtee kuittailemaan ennen matsia Zlatan Ibrahimovicille.

Zlatan teki Ruotsin molemmat maalit, kun joukkue pelasi jalkapallon EM-karsinnan toisessa osaottelussa Tanskan kanssa. Osumat olivat hienoja, eikä ottelun tärkeys tosiaankaan kangistanut 34-vuotiaan ruotsalaistähden suoritusta. Hän teki hienon ohjausmaalin ja ampuklassikkojen kastiin saman tien nousseen vapaapotkun yläkulmaan. Sekä tuuletti niin kuin tulisieluinen, 195-senttinen ruotsalainen vain voi, koko kropallaan ja pitkin Kööpenhaminan Parkenin kenttää liukuen.

Ruotsi oli voittanut ensimmäisen ottelun 2-1, joten 2-2 tasapeli Zlatanin maaleilla merkitsi sitä, että Ruotsi - ja Zlatan Ibrahimovic - pelaavat ensi kesänä jalkapallon EM-kisoissa Ranskassa.

Ottelun jälkeen sanavalmis Zlatan muisti, kuinka tanskalaiset olivat uhonneet ennen ottelua lähettävänsä ruotsalaishyökkääjän eläkkeelle. Tämä kun oli antanut EM-karsintojen aikana ymmärtää, että maajoukkuepelit saavat riittää. Ura sinikeltaisessa paidassa olisikin varmasti ollut paketissa, jos Ruotsi olisi pudonnut lopputurnauksesta.

Mutta näin ei käynyt. Zlatan juhli Ruotsin lopputurnauspaikkaa ja oman uransa jatkumista - kuittaillen tanskalaisille.

"He sanoivat lähettävänsä minut eläkkeelle, mutta minä lähetinkin koko maan eläkkeelle", hän murjaisi useiden tiedotusvälineiden, muun muassa BBC:n mukaan.

Zlatan on ollut hyvässä vireessä paitsi kentällä, myös kommentoijana. Karsintaottelujen - ja Pariisin kammottavan terrori-iskujen sarjan - aattona, viime viikon torstaina ruotsalaistähti julisti olevansa avaintekijä niin Ruotsin kuin Ranskankin jalkapallon tunnetuksi tekijänä. Seuratasollahan Ibrahimovic on edustanut Paris Saint-Germain -joukkuetta nyt neljän kauden ajan.

"Olen pelannut Ruotsin maailmankartalle, ja nyt myös Ranskan", Zlatan sanoi BBC:n mukaan.

Hän siis janosi päästä pelaamaan Ruotsin paidassa Ranskaan, nykyiseen asuinmaahansa.

Jos Ibrahimovicin vire säilyy nykyisellä tasollaan, hän noussee kilpailemaan Euroopan ja ehkäpä koko maailman parhaan pelaajan palkinnosta. Ranskan Ligue 1:ssä hän on tehnyt 11 ottelussa yhdeksän maalia. Samaan aikaan viime vuosien kestopalkitut, FC Barcelonan Lionel Messi (loukkaantunut) ja Real Madridin Cristiano Ronaldo (alavireinen ja ailahtelevainen kauden aloitus) ovat jääneet vähäisemmälle huomiolle kuin aikaisemmin.

Lue Anakonda.fi:stä myös:

"Jos en löydä asuntoa, ostan hotellin!" - Lue Zlatanin parhaat kommentit

Täällähän tuoksu Zlatan - Huippufutaaja lanseerasi nimikkoparfyymin