Huuhkaja-luotsi Hans Backe teki vakoilureissun Ranskaan

Vain MM-karsinnan avausvastustaja Kosovo on näkemättä jalkapallon A-maajoukkueen valmentajalta Hans Backelta, muut maat hän näki Ranskan EM-turnauksessa. Anakonda.fi jakaa nyt Backen arviot joukkueista.

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Hans Backe kävi tarkkailemassa Huuhkajien syksyllä alkavien MM-karsintojen vastustajia Ranskan EM-kisoissa.

Backe vietti Ranskassa viikon EM-turnauksen alkuvaiheessa. Hän näki paikan päällä ottelut Turkki–Kroatia, Ukraina–Pohjois-Irlanti, Portugali–Islanti ja Ruotsi–Irlanti.

Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Turkki, Kroatia, Ukraina, Islanti ja Kosovo.

"Kun katsoi meidän lohkomme joukkueita, Kroatia ja Islanti näyttivät pelaavan joukkueena. Ukrainan ja Turkin joukkueet ovat täynnä hyviä yksilöitä, mutta peli ei toiminut niin hyvin", Backe sanoo.

"Mutta kaikki joukkueet ovat ihan hyviä, koska he pelasivat EM-kisoissa", hän muistuttaa.

EM-kisoissa Turkin taival päättyi jo alkulohkoon, kuten myös Ukrainan. Kroatia eteni neljännesvälieriin, kunnes se putosi Portugalille jatko-ottelussa. Islanti oli kisojen kenties suurin yllättäjä etenemällä puolivälieriin asti. Ensin tulivuoristaan tuttu saarivaltio kaatoi Englannin neljännesvälierissä 2-1, mutta sen jälkeen isäntämaa Ranska kuritti 330 000 asukkaan maata selvin 5-2-lukemin.

Hiljattain uudeksi kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan jäsenmaaksi hyväksytty Kosovo sijoitettiin Suomen kanssa samaan MM-karsintalohkoon kesäkuun alussa. Kosovo on toistaiseksi ruotsalaiskoutsi Backelle vielä melko tuntematon.

"Emme ole vielä nähneet pelejä. Toivon, että voimme katsoa heidän edellisiä esityksiään. Se tulee olemaan kova vastus, se on heti ensimmäinen MM-karsintapeli. Meidän täytyy katsoa mitä Fifa päättää heidän mahdollisuuksistaan hankkia pelaajia muilta joukkueilta. Jos he ottavat miehiä Albaniasta ja esimerkiksi Ruotsista, heillä on todella paljon hyviä pelaajia", Backe selittää.

Kosovon paidassa pelaa mahdollisesti myös suomalaisia pelaajia, joilla on Kosovon kansalaisuus. Muun muassa yhden pelin Huuhkajissa pelannut Lum Rexhepi kertoi muutama viikko sitten Ilta-Sanomille vaihtavansa edustusmaataan Suomesta Kosovoon. Samoin saattavat tehdä esimerkiksi SJK:n Mehmet Hetemaj, ilman sopimusta tällä hetkellä oleva laitalinkki Erfan Zeneli tai jopa A-maajoukkueen keskiakselin luottomies Perparim Hetemaj.

Fakta: Suomi avaa karsinnat Kosovoa vastaan 5. syyskuuta Turun Veritas-stadionilla.

Teksti: Urheiluviikko, kuva: F. Vera

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Hans Backe Huuhkajista: "Roolit seurajoukkueissa unohdettava!"

Käsitelty: Korjattu linkki