FC Barcelona juhlii sittenkin - La Liga ratkesi

Mestarien liigan pettymyksestä ei ollut enää tietoakaan, kun FC Barcelona voitti La Ligan mestaruuden - ja Luis Suárez maalikuninkuuden.

FC Barcelona on La Ligan mestari kaudella 2015 - 2016. Toinen mestaruus putkeen varmistui sarjan viimeisellä kierroksella lauantaina, kun Barca voitti vieraissa Granadan maalein 0 - 3.Real Madrid teki sen minkä pystyi, voitti oman matsinsa Deportivon vieraana 0 - 2. Mutta alkukaudella alisuorittanut pääkaupungin joukkue ei kuitenkaan onnistunut saamaan Katalonian ylpeyttä kiinni. Toinen haastaja Atletico Madrid menetti mahdollisuutensa viikko sitten yllätystappion myötä.

Madridilaisjoukkueet kohtaavat vielä Mestarien liigan finaalissa toukokuun viimeisenä viikonloppuna, mutta kaikille espanjalaisjoukkueille tärkeä La Liga oli FC Barcelonan juhlaa.

Sittenkin.

Barcan kausi oli moninainen.

Pitkään, koko syyskauden, talven ja aina maaliskuun loppuun saakka näytti siltä, että FC Barcelonalle ei voi kukaan mitään. Ei missään sarjassa. Sitten tuli niukka tappio El Classicossa Real Madridille, pari pistemenetystä La Ligassa - ja putoaminen Atletico Madridille Mestarien Liigan puolivälierässä.

Kuukausi sitten Anakonda.fi - ja koko jalkapalloa seuraava maailma - kysyi: Messi, mitä nyt?

Äkkiä koko loistokas alkukausi oli menossa hukkaan. Näytti siltä, että uuden valmentajansa Zinedine Zidanen johdolla Real Madrid nousee takaisin La Ligan mestariksi neljän vuoden tauon jälkeen - tai Atletico Madrid uusii toissa kauden voittonsa.

Mutta Barcelona löysi hetkeksi kadottamansa ylivoimaisuuden. Enää joukkue ei hävinnyt. Suoritusvalmiuden näkyvin ilmentymä oli urugaylainen hyökkääjä Luis Alberto Suárez, jonka viisi viimeistä ottelua tuottivat häikäisevät tehot: peräti 14 maalia! Suárez nousikin koko La Ligan maalikuninkaaksi ammuttuaan 40 maalia.

Myös viimeisessä ottelussa, Granadan vieraana Suárez teki hattutempun, kaikki Barcelonan kolme maalia.

Fakta: FC Barcelonan fanit juhlivat kuvassa Mestarien liigan voittoa keväällä 2015. Tänä vuonna Barcelona ei voi voittaa Mestarien liiga eikä siis viime kauden tapaan triplaa - tuplaan on yhä mahdollisuus, sillä joukkue on päässyt Espanjan Cupin, Copa del Reyn finaaliin.