Antti Muurinen, SJK vai HJK?

Jalkapallon Veikkausliiga alkaa jännittävämmissä ennakkoasetelmissa kuin vuosiin: HJK ei ole ainakaan ylivoimainen ennakkosuosikki. Urheiluviikko kysyi valmentajalegenda Antti Muuriselta, odottaako hän mestaruuden menevän Helsinkiin HJK:lle - vai Seinäjoelle, viime kauden mestari SJK:lle?

Kuka juhlii jalkapallon Veikkausliigassa alkavalla kaudella?

Onko ykkönen viime kauden mestari SJK vai sitä ennen peräti kuusi mestaruutta putkeen voittanut HJK?

Seinäjoki vai Helsinki - asiaa kommentoimaan pyydettiin Veikkausliigan kaikkien aikojen menestynein valmentaja, peräti seitsemän kertaa HJK:n Suomen mestariksi valmentanut ja maajoukkueluotsinakin pitkän uran tehnyt Antti Muurinen, 62.

Hänellä on asiaan selvä mielipide: Muurinen pitää Helsingin Jalkapalloklubia alkavan Veikkausliiga-kauden suosikkina. Syyksi Muurinen kertoi sen, että HJK hankki hiljattain hyökkääjä Mikael Forssellin ja keskikenttäpelaaja Medon.

"Nämä hankinnat kääntävät taas voimasuhteet. Ykkössuosikki alkavaan sarjaan on jälleen HJK, vaikka SJK voitti mestaruuden viime kaudella. Nyt Klubiin marssi niin kovia nimiä ovesta sisään, että se muuttaa voimasuhteet heidän edukseen. Ilmeisesti lisää on vielä tulossa", Muurinen sanoi.

Muurinen tuntee kaksikon hyvin, sillä sekä Forssell että Medo ovat pelanneet hänen alaisuudessaan HJK:ssa.

"Jos "Miklu" on entisensä ja terve, hän on erinomainen pelaaja Veikkausliigaan. Medo taidettiin valita sarjan parhaaksi pelaajaksi ennen kuin hän siirtyi HJK:sta ulkomaille."

Forssell, 34, on viimeksi pelannut Vfl Bochumissa. Hän on pitkän uransa aikana edustanut myös Chelseaa, Crystal Palacea, Birmingham Cityä, Leedsiä, Borussia Mönchengladbachia ja Hannoveria. Forssell debytoi Suomen maajoukkueessa vuonna 1999.

Medo, 28, on viimeksi pelannut Maccabi Haifassa. Sierra Leonessa syntynyt Medo on pelannut myös KuPSissa, FK Partizanissa ja Boltonissa.

Teksti: Urheiluviikko

Fakta: Veikkausliiga 2016 alkaa 2. huhtikuuta. Lisätietoja tästä.

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Vielä kerran, Miklu! HJK saa Forssellin takaisin