Vielä kerran, Miklu! HJK saa Forssellin takaisin

Mikael Forssell, 34, on tehnyt sopimuksen HJK:n kanssa. Anakonda.fi toivottaa suomalaisen jalkapallon "kultaisen sukupolven" legendoihin kuuluvan Miklun tervetulleeksi Veikkausliigaan.

Helsingin Jalkapalloklubi kertoo tehneensä alkavan kauden mittaisen sopimuksen oman kasvattinsa Mikael Forssellin kanssa. "Miklu" Forssell, 34, kuuluu kaikkien aikojen menestyneimpiin suomalaispelaajiin. HJK:ssa hän pelasi viimeksi toissa kaudella.

"Tähän kauteen on upea lataus, sillä haluan voittaa mestaruuden. Klubin ja Bana Lehkosuon treeneissä olen jo ollut jonkin aikaa ja maaleillani haluan osoittaa olevani Banan luottamuksen arvoinen", Forssell toteaa HJK:n nettisivulla.

HJK:sta Forssell lähti kesällä 2014 Saksan kakkos-Bundesliigassa pelaavan Bochumin riveihin. Kuluneen syksyn aikana Forssell ei ole pelannut missään, vaan hän on asunut Helsingissä ja harjoitellut HJK:n kanssa.

Forssell on viime vuosikymmenellä Euroopan huippusarjoissa pelanneen suomalaisen maajoukkuejalkapallon "kultaisen sukupolven" viimeisiä aktiivipelaajia. Urallaan muun muassa Chelseaa, Birminghamia, Crystal Palacea, Borussia Mönchengladbachia ja Hannoveria edustanut Forssell oli 2000-luvun alussa suuri kansainvälisen tason huippulupaus. Useat loukkaantumiset ovat vaikeuttaneet kuitenkin pelaamista. Silti Forssell on suomalaisessa futiksessa harvinaisuus, maaliahne hyökkääjä, joka on päässyt venyttämään verkkoja useissa kansainvälisissä huippusarjoissa - ja maajoukkueessa: 87 maaottelussa hän on tehnyt 29 maalia.

Forssell on jo mukana HJK:n ryhmässä, joka lähtee Espanjan Marbellaan leirille ensi sunnuntaina.

HJK uutisoi myös Sierra Leonen maajoukkuepelaajan, myös Suomen passin omistavan Medo Kamaran sopimuksesta. Vuonna 2010 HJK:ssa viimeksi pelannut keskikenttäpelaaja on pelannut tämän jälkeen muun muassa Boltonissa ja Maccabi Haifassa.