Miten Patrik Laine korvataan, Tapparan valmentaja Jussi Tapola?

Tampereella kaikki on toisin kuin viime keväänä: Tapparan kaksi parasta pelaajaa on lähtenyt, Patrik Laine NHL:ään ja Kristian Kuusela KHL:ään. Valmentaja Jussi Tapola kertoo Anakonda.fi:n ja Urheiluviikon haastattelussa, kenen odottaa nousevan uudeksi avainpelaajaksi.

Nuori suurlupaus Patrik Laine oli viime kaudella Liigan puhutuin pelaaja. Lämäri viuhui niin, että Tappara sai SM-kultaa - ja voittihan tämä maalitykki myös jääkiekon nuorten maailmanmestaruuden, tuli valituksi hopea-mitali kaulassaan miesten jääkiekon MM-turnauksen parhaaksi ja koko alkukesä jännitettiin nouseeko hän myös NHL-varaustilaisuuden ykköseksi. (Ei noussut, mutta kuvassa hänet on juuri varattu Winnipeg Jetsiin toisena pelaajana koko NHL:n Draftissa.)

Ja sinne menee Laine, 18, Winnipegiin.

Tamperelaisjoukkue on kokenut miehistössään kaksi pahaa menetystä alkavalle kaudelle. Laineen lisäksi myös runkosarjan pistepörssin voittanut ja pelaajien äänestyksessä kauden parhaaksi pelaajaksi äänestetty Kristian Kuusela lähti KHL:ään.

Iso kysymys kuuluu Tapparan valmentaja Jussi Tapolalle kuuluu, miten kaksikko korvataan?

"Heidän tilalle tulee taas uusia pelaajia. Tavallaan siihen rooliin mikä heiltä vapautuu, kasvaa toivottavasti uusia pelaajia. Jääkiekko on kuitenkin edelleen joukkuepeli, ja se joukkueen tekeminen ratkaisee. Huippuyksilöitä pystytään paikkaamaan hyvällä joukkuepelillä. Uskon, että olemme löytäneet siihenkin tiettyjä asioita", Tapola vastaa.

"Luottavaisin mielin olen siitä, vaikka kahta huippuyksilöä ei mistään markkinoilta noin vain korvata. Osittain sillä korvaamme, että tiettyjen pelaajien rooli kasvaa ja kehittyvät ja viisikkopelimme paranee."

Kun Tapolalta kysytään nimiä suureen rooliin nousevien pelaajien osalta, hän mainitsee pienikokoisen 28-vuotiaan keskushyökkääjän Jan-Mikael Järvisen. Alkava kausi on Järviselle kuudes peräkkäinen Tapparassa.

"Hän on rutinoitunut pelaaja. Nyt on se sauma ottaa seuraavaa steppiä. Tuossa on monta äijää, jotka ovat olleet pitkään siinä takana. Nyt olisi mahdollisuus nousta eturiviin."

Tapolan mielestä kirvesrintojen pitää tehdä asioita entistä paremmin, jos se haluaa taistella kärkisijoista. Viime kausihan oli Tapparan juhlaa, kun Liigan finaaleissa kaatui runkosarjan voittanut HIFK. Edelliset kolme kautta olivat päättyneet hopeamitaliin.

Mutta muuttaako mestaruus odotuksia tai suunnitelmia, kun valmistaudutaan syyskuun puolivälissä alkavaan liigakauteen?

"En usko, että se muuttaa joukkueelle sillä tavalla mitään. Tiedämme, mitä se (mestaruus) vaatii. Moni pelaaja on nähnyt mitä mestaruuden voittaminen vaatii, toivottavasti se on tuonut heille sen vaatimustason silmille ja korville. Jos haluamme pärjätä, niin asioita pitää pystyä tekemään vielä paremmin", Tapola linjaa.

Fakta: Tappara aloittaa sarjakauden 2016 - 2017 sunnuntaina 21. elokuuta Saksassa, kun se kohtaa Adler Mannheimin Champions Hockey Leaguessa. 

Teksti: Urheiluviikko, kuva: Pasi Kostiainen (kuva Vancouverissa järjestystä Canucks -fanien draft-televisionnista.)

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Patrik Laine, parhaat kommentit Top 5 - "Tuolla se söi popcornia katsomossa"

Patrik Laine, moposta Bemariin, Liigasta änäriin - Viekö tie "suomalaisseuraan"?

Patrik Laine nauratti jo kanadalaisia - "Enpä taida sanoa tähän mitään"