20. kesäkuu 2016
Naudan Tomahawk -pihvi, jalopeno-pikkelsi
4-6 annosta
1 naudan tomahawk –pihvi (noin 1,2 kg)
marinadi: öljyä, suolaa ja pippuria, (haluttaessa brändyä)
jalapeno-pikkelssi
3 dl valkoista balsamico -viinietikkaa
1 dl punaviinietikkaa
3 rkl sokeria
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl kuminansiemeniä
1 tl mustapippuria
2 tl suolaa
1 ruukku korianteria
10 -15 jalapeno-chiliä
2 kpl porkkanaa
Ota liha huoneenlämpöön 2 tuntia ennen grillausta. Sekoita marinadi maun mukaan ja hiero sitä lihan pintaan. Jätä liha maustumaan.
Tee jalapenopikkelsi. Laita kasariin kaikki muut aineet paitsi korianteri, porkkanat ja jalapenot. Kiehauta 5 minuuttia ja jäähdytä liemi. Viipaloi porkkanat, jalapenot ja hienonna korianteri ja lisää liemeen. Anna maustua noin 6 tuntia kylmässä.
Valuta ylimääräinen neste pois pikkelsistä ennen tarjoilua.
Aloita grillaus. Sivele hieman öljyä lihan päälle. Grillaa alkuun kovalla lämmöllä 5 minuuttia molemmin puolin, sivele lihaa marinadilla molemmin puolin ja kääri liha folioon tiiviiksi pakkaukseksi. Siirrä foliossa oleva liha miedompaan lämpöön, ja jatka grillausta noin 10 minuuttia per puoli. Ota liha grillistä ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia foliossa. Tarkista maku ja lisää mahdollisesti suolaa ja muita haluamasi mausteita.
Avokado-maissi-kukkakaalisalaatti
4 – 6 annosta
2 esikypsennettyä maissia
2 kypsää avokadoa
½ pieni kukkakaali
2 dl kermaviiliä
1 sitruunan mehu
1 tl sokeria
1 tl sormisuolaa
Grillaa maisseihin paahtunut pinta. Leikkaa niistä siemenet veitsellä. Kuori ja viipaloi avokadot. Viipaloi kukkakaali ohuesti. Sekoita kermaviilistä, sitruunamehusta, suolasta ja sokerista kastike salaatille.
Reseptit: Pete "Pastori" Huhta/Lihatalo Tamminen, Kuva: Pasi Kostiainen
Katso Anakonda.fi:stä myös resepteihin liittyvä ruokavideo Miehen G-Piste:
Netti-tv: Miehen G-piste kuumenee jälleen - Ensin grillataan Tomahawk