Netti-tv: Putket punasina 4 - Nissan Murano - “mökkiteiden mörkö, bulevardien paholainen”

Nissan Murano on suomalaisten suursuosikiksi nousseen Nissan Quashqain isoveli - hurja tuhlaakapoika, mutta myös turvallinen kyydittäjä. Anakonda.fi:n netti-tv-sarja Putket punasina meni liukkaille Muranon kanssa.

Pelle Miljoona lauloi aikanaan, ettei "Suomesta saa Amerikkaa". Ei tarvitse saadakaan, mutta onko liikaa vaadittu, että suomalaiset saisivat halutessaan ajaa yhtä mukavilla autoilla kuin Yhdysvalloissa ajetaan?

Niin kuin esimerkiksi Nissan Muranolla?

Murano on Kaliforniassa suunniteltu kaupunkimaasturi. Suomalaisen autoilijan kannalta siinä on ollut uutena - koeajoauton tapauksessa siis vuonna 2005 - vain muutama ongelma.

Ensinnäkin kulutus: se on käytännössä on 15 litraa satasella. Aika paljon.

Ja toiseksi hinta. Uutena tämä auto on maksanut yli 70 000 euroa.

Mutta jos on malttanut odottaa 11 vuotta ensirekisteröinnistä aikanaan saavuttamattomalta tuntunut auto on nyt harkittavissa uusien pikku-autojen hinnalla. Sillä käyttöarvoa 170 000 ajetussa, mutta koko lailla virheettömässä Muranossa on yhä vähintäänkin hintalapussa seisseen vajaan 14 000 euron edestä.

Videolla näkyvä Murano oli myytävänä helsinkiläisessä OstetaanAutoja.fi -liikkeessä tammikuussa 2016. Se myytiin pian kuvausten jälkeen.

Murano oli täydellinen talviautovalinta Anakonda.fi:n Putket punasina -sarjaan. Päästäkseen ajoon auton pitää täyttää seuraavat kriteerit: hintaa korkeintaan 15 000 euroa, hevosvoimia vähintään 230.

 

Ja kun autoilussa yhdistyvät järki ja tunteet, niin Putket punaisena -ohjelman autovalinnoissa tunne voittaa. Auton pitää olla takavuosien suosikki, haaveiden kohde - ja niin saavuttamaton, että se on jäänyt uutena tai uudenkarheana hankkimatta.

 

Anakonda.fi:n tuottama Putket punasina -ohjelma tavoitteleekin sitä mieletöntä fiilistä, mikä ratin ja istuimen välissä on, kun unelma toteutuu.

 

Ja kun nasevassa, noin kahden minuutin ohjelmassamme on pääosassa auto - niin annetaan puheenvuoro myös autolle. Kuin Ritari Ässän Kitt muinoin, niin Putket punasina -ohjelmassa kertojina ovat autot itse. Kokeneet, maanteitä ja mukulakiviä nähneet vuosikerta-autot.

 

Lue lisää Nissan Muranosta Anakonda.fi:stä:

Nissan Murano - Maksaisipa bensa gallonalta sen, mitä litralta...