Nissan Murano - Maksaisipa bensa gallonalta sen, mitä litralta...

Ei mikään turvonnut Micra, vaan Murano. Anakonda.fi ajoi ja ihmetteli, mitä kaikkea Nissan -nimellä alla valmistetaankaan.

Jaa, että nissani? Tuleeko mielleyhtymä käytännöllisiin ja järkeviin autoihin? Sähköautomalli Leaf? Pikkuautojen omanlaisensa klassikko Micra? Tai Pulsar? Ja tietysti Quashqai, joka on todistanut paitsi sen, että crossover on suosittu malli perheautolle, myös sen, että automallin nimi voi olla mikä tahansa.

Ok, toki ne ovat toinen puoli - ehkä se yleisempikin - Nissaneista.

Mutta on myös toinen, ärhäkkäämpi mallilinja. Sitä edustavat muun muassa Täydelliset naiset -tv-sarjassa vähän pahismimminä nähdylle Edielle autoksi annettu Nissan 350 Z Roadster - ja kaupunkimaasturi Nissan Murano.

Murano on täysiverinen, lähinnä Pohjois-Amerikan markkinoille Kaliforniassa suunniteltu ja ylellisesti varusteltu (siis kaikki löytyy, kaikki oman aikansa hilavitkuttimet) SUV. Mukava niin kaupunkimaasturit tapaavat olla. Iso, turvallisen tuntuinen auto, jonka painavaa (1940 kg) koria liikuttaa 3,5 -litrainen V6-kone. Ja ihan hyvin liikuttaakin, mutta sen verran janoisesti, että on kuskin ja tankkaajan kannalta mukavaa, jos polttoaine on Yhdysvaltain hinnoissa. Siis maksaa gallonalta sen, minkä suomalaiset maksavat litralta (gallona = 3,78 litraa). 15 litraa tankista katoaa satasella helposti, riippuen toki kuskin kaasujalasta.

Se on toki murhe vain tankatessa. Kuski ei valita. Murano on kuin tehty vaikkapa Suomen talveen, neliveto pärjää hyvin liukkailla ja mökkiteillä - ja kelpaahan kohtuullisen virtaviivaisella möhköllä ajella kaupunkien mukulakivilläkin.

Anakonda.fi:n Putket punasina -sarjassa koeajettiin Nissan Muranoa vuodelta 2005.

NISSAN MURANO

VUOSIMALLI: 2005

MOOTTORI:  Teho: 172 kW / 234 Hv, Vääntö: 318 Nm, 3,5/V6

SUORITUSKYKY: 0-100 km/h, 8,9 sek.

VOIMANSIIRTO: automaattivaihteet, neliveto

HINTA: Auto oli myytävänä helsinkiläisessa OstetaanAutoja.fi -liikkeessä tammikuussa 2016, pyyntihinta 13 500 euroa. Auto on myyty.

Katso myös Anakonda.fi:n netti-tv-sarjaa Putket punasina:

Netti-tv: Putket punasina 4 - Nissan Murano - “mökkiteiden mörkö, bulevardien paholainen”